Rukomet

Mlađi kadeti na startu EYOF-a remizirali sa Slovenijom

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.07.2019.
Mlađi kadeti na startu EYOF-a remizirali sa Slovenijom
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U prvom nastupu na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Azerbajdžanu, mlađa kadetska reprezentacija Hrvatske odigrala je neodlučeno sa Slovenijom 24:24...

Vrlo hrabro ušli su hrvatski mladi rukometaši u susret. U nepunih deset minuta imali su plus tri (5:2), ali onda je Slovenija odgovorila sjajnom serijom od pet pogodaka u nizu i gurnula u prvi zaostatak. Ipak, Hrvatska se brzo vraća u igračku i rezultasku ravnotežu. I ne samo da stiže do izjednačenja u 19. minuti, već ponovno preuzima vodstvo i na predah odlazi s dva pogotka prednosti (14:12).

Na početku drugoga dijela ima Hrvatska i tri gola prednosti, što je ujedno i najveća prednost koju je neka ekipa stvorila. Međutim, čvrsta i uporna Slovenija s odličnim vratarom Denisom Strašekom sve brzo nadoknađuje i sredinom drugog poluvremena ima novu prednost. Hrvatska je malo u grču, ali se ne predaje i konačno u 57. minuti stiže do novog izjednačenja (23:23). Do kraja je svaka reprezentacija zabila po jedan pogodak i osvojila po bod.

Sa šest pogodaka iz 11 pokušaja najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Mislav Obradović, pet je golova uz samo jedan promašaj dodao Fabijan Grubišić.

Među Slovencima, najučinkovitti Nik Cirovčić koji je dao čak 11 pogodaka uz također samo jedan neuspješan pokušaj. Slovenski vratari zajedno 13, a hrvatski tek šest obrana.

Već sutra, 22.srpnja u 14:30, Hrvatska igra protiv Francuske, a Slovenija s Islandom.

HRS

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!