Rukomet

Dominiković nakon pobjede protiv Portugala: "Za mene je to favorit broj jedan"

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 23.07.2019.
Dominiković nakon pobjede protiv Portugala: "Za mene je to favorit broj jedan"
Foto: Pixsell

Izbornik muške juniorske reprezentacije Davor Dominiković kazao je kako su potpuno zasluženo završili na vrhu skupine te s prvog mjesta prošli u osminu finala Svjetskog prvenstva...

Nakon pobjede protiv Portugala, Hrvatska U-21 reprezentacija osigurala je prvo mjesto u skupini na Svjetskom prvenstvu. Zadovoljan viđenim bio je izbornik Davor Dominiković koji ističe da su potpuno zasluženo završili na vrhu skupine.

"Odigrali smo pet susreta i ostvarili pet pobjeda, mislim apsolutno zasluženo. Ali, ne želimo ući u zamku samozadovoljstva i euforije te tim pobjedama prikriti neke slabe stvari, odnosno gurnuti to pod tepih. Realno stalno ponavljam obrana, obrana, obrana. To mora biti naš prvi zadatak i cilj. Da smo primili po četiri do pet pogodaka po susretu manje onda bismo bili sretniji, i ja i moj stožer. Ne želimo pobjedu s pogotkom više nego pogotkom manje. Portugal je jedna jako ozbiljna ekipa, rekao sam davno, još u Delnicama, za mene je to favorit broj jedan. Oni zapravo igraju seniorski rukomet, imaju nekoliko sjajnih pojedinaca koji već igraju u A reprezentaciji. S nama su odigrali par akcija da sam morao zapljeskati."

U osmini finala slijedi utakmica protiv Islanda koji igra na isti način kao i A reprezentacija.

"Što se tiče Islanda, to je također jedna izvrsna reprezentacija. Igra praktički na isti način kao njihova A vrsta, nismo puno o njima razmišljali jer realno nismo imali ni vremena. Funkcioniramo na principu susret po susret. Neke stvari smo jasno vidjeli putem streama. Ali pravu pripremu počinjemo za 20-ak minuta kada se vratimo u hotel. Uspjeli smo ovdje u dvorani organizirati hladnu kupku da se igrači što prije regeneriraju, oporave koliko je to moguće pa da idemo dalje."

HRS

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!