Rukomet

Sjajni hrvatski juniori održali lekciju Islandu i odjurili u četvrtfinale

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2019.
Sjajni hrvatski juniori održali lekciju Islandu i odjurili u četvrtfinale
Foto: Pixsell

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija upisala je vrlo visoku pobjedu u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Islanda. Hrvatska je slavila 29:16...

Hrvatska reprezentacija do 21 godine nastavlja sa sjajnim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Upisana je još jedna visoka pobjeda, ovaj put stradao je Island i to s 29:16.

Konačan rezultat puno toga govori, Hrvatska je dominirala od početka do kraja susreta, Islanđani nisu imali nikakav odgovor i jako su se mučili u igri protiv hrvatske obrane. S druge strane Hrvatska je bez većih problema otključavala islandsku obranu, bilo je vremena i prostora i za atraktivne akcije te Davor Dominiković može biti jako zadovoljan.

Hrvatska među tri stopostotna

Uz reprezentaciju Hrvatske samo su tri reprezentacije stopostotne i uz Hrvatsku i te dvije su prošle u četvrtfinale. Riječ je o Egiptu i Sloveniji, Egipćani su svladali u osmini finala Srbiju 30:29, a Slovenija je bila bolja od Južne Koreje 32:28.

U prvom poluvremenu Hrvatska je igrao uglavnom vrhunski. Odvojila se na 4:1 pa se Island približio na gol zaostatka, zatim je Hrvatska otišla na 7:3 pa je Island opet došao na minus jedan, no onda je uslijedila serija koja je odlučila utakmicu.

U završnih deset minuta prvog poluvremena i prvih pet drugog, Hrvatska je napravila seriju čak 11:2 i pobjegla na 18:8 što je potpuno obeshrabrilo Islanđane.

Vrlo rano postalo je jasno tko će u četvrtfinale, Island je u jednom trenutku zaostajao čak 15 golova minusa i Hrvatska je mogla biti zadovoljna odrađenim.

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je Island s vanjskih pozicija šutirao očajnih 1/14 i kada se tome dodao i 17 izgubljenih lopti, lako je pronaći uzrok poraza.

Još jedna sjajna utakmica je iza Ivana Ereša koji je upisao 13 obrana, šest golova postigao je Filip Vistorop, a pet Fran Mileta Kod Islanda pet golova postigao je Orri Freyr Porkelsson.

U četvrtfinalu protivnik Hrvatske bit će Tunis ili Švedska.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!