Košarka

ESPN: Leonard i Clippersi najbolji, Bogdanović i Conley u Utah na drugom mjestu

Branimir Korać • srijeda, 24.07.2019.
ESPN: Leonard i Clippersi najbolji, Bogdanović i Conley u Utah na drugom mjestu
Foto: EPA

20 trenera, GM-ova i skauta iz NBA lige sudjelovalo je u istraživanju ESPN-a vezano uz narednu sezonu i ono što se događalo ovog ljeta...

Burno NBA ljeto donijelo je najveće promjene u novijoj povijesti, niz momčadi potpuno je promijenilo izgleda, ambicije i očekivanja te u novu sezonu krećemo s potpuno izmijenjenim stanjem.

U izboru za najboljeg igrača NBA lige pobjedu je odnio Kawhi Leonard. Leonard je dobio 12 glasova, dvostruko više od Giannisa Antetokounmpa dok je James Harden dobio dva glasa. Neki su razmatrali i LeBrona Jamesa, ali ostavili su ga bez glasova.

Što se tiče poteza tijekom ovog ljeta, očekivano kao onaj koji im se najviše svidio je dolazak Leonarda i Paula Georgea u Clipperse. Još jedan dokaz kakav je renome Bojana Bogdanovića u ligi, pokazuje da je dolazak njega i Mikea Conleyja na drugom mjestu s dva glasa koliko su dobili i Pelicansi sa svojom postsezonom te Josh Richardson i Al Horford u Philadelphiju.

Što se tiče najgoreg poteza ovog ljeta u borbi za prvo mjesto s istim brojem glasova su kompletna postsezona New York Knicksa i prelazak Rickyja Rubija u Phoenix. Prati ih Terry Rozier i njegov odlazak u Charlotte.

Isto tako neodlučeno je u borbi za najneočekivaniji prelazak ovog ljeta. S po šest glasova na vrhu su Al Horford u Philadelphiju te D'Angelo Russell u Golden State. Još je dva glasa dobio prelazak JJ Redicka u New Orleans.

Na upit zašto su se franšize tako olako rješavale izbora prve rune, kao najvažniji razlog stavljeno je u devet navrata to da je pobjeđivanje postalo prioritet.

Zanimljiva je bila bitka i za konferencijske prvake, na Istoku su samo dvije franšize u igri, kod 12 glasača Bucksi te kod osam Sixersi. Na Zapadu njih čak 16 vjeruje Clippersima, Nuggetsi su dobili dva glasa te po jedan Jazz i Rocketsi. Što se tiče titule NBA prvaka i tu su Clippersi favoriti s 13 glasova dok po dva imaju Bucksi i Sixersi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!