Vodeni sportovi

Vrlo loše izdanje Hrvatske, Španjolska u finalu Svjetskog prvenstva

Petar Jenjić • četvrtak, 25.07.2019.
Vrlo loše izdanje Hrvatske, Španjolska u finalu Svjetskog prvenstva

Hrvatska vaterpolska reprezetnacija nije uspjela ući u finale Svjetskog prvenstva, vrlo slabu hrvatsku izvedbu iskoristila je Španjolska koja je u konačnici slavila sa 6:5...

U polufinalu Svjetskog prvenstva Hrvatska nije uspjela doći do pobjede. Barakude su za protivnika imale Španjolsku koja je odigrala vrlo dobru utakmicu te u konačnici uspjela doći do pobjede rezultatom 6:5. U utakmici za treće mjesto igrat će protiv boljeg iz dvoboja Mađarska - Italija.

Od samog početka vidjelo se kako to nije prava Hrvatska. Tuckovi izabranici jako su se mučili u napadu, nije tu bilo prave ideje, a kako je vrijeme odmicalo sve se više uvlačila nesigurnost, uz raspoloženog Daniela Lopeza Pineda nije bilo prave prilike.

Nakon pet i pol minuta igre vidjeli smo prvi pogodak, i to onaj Španjolske preko Perronea. Hrvatska se dosta mučila u napadu te je rijetko dolazila u nešto veće prilike za gol. Mogla se vidjeti velika nesigurnost koju je golom prekinuo Maro Joković koji je u završnici prve četvrtine uspio smanjiti na 2:1.

Nastavili su Španjolci i u drugoj dionici gdje su stali u prvoj. U hrvatskom napadu bilo je previše mahanja, a premalo udaraca i preciznosti. Novog igrača više Španjolska koristi vrlo brzo te dolazi i do prve osjetnije prednosti (4:1). Do kraja poluvremena Xavi Garcia uspio je tek malo ublažiti zaostatak.

O slabijoj hrvatskoj igri dovoljno govori podatak o tome kako u trećoj četvrtini nije uspjela postići nijedan pogodak, drugi puta na ovom natjecanju. Iskoristili su to Španjolci kako bi otišli na četiri razlike (6:2).

Uspjela je Hrvatska smanjiti u posljednjoj četvrtini zaostatak, stigla je na 6:5, ali za nešto više nedostajalo je vremena.

Blai Mallarach Guell zabio je dva gola kod Španjolske, Maro Joković zabio je tri hrvatska pogotka.

Svjetsko prvenstvo, polufinale:
Španjolska - Hrvatska 6:5

Španjolska: Daniel Lopez Pinedo (11 obrana), Alberto Munarriz Egana 1, Alvaro Granados Ortega 1, Miguel De Toro Dominguez, Sergi Cabanas Pegado, Marc Larumbe Gonfaus, Alberto Barroso Macarro, Francisco Fernandez Miranda, Roger Tahull I Compte 1, Felipe Rocha Perrone 1, Blai Mallarach Guell 2, Alejandro Bustos Sanchez, Eduardo Lorrio Bejar

Hrvatska: Marko Bijač (7 obrana), Marko Macan, Loren Fatović 1, Luka Lončar, Maro Joković 3, Hrvoje Benić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea 1, Ivan Marcelić

Kretanje rezultata: 1:0 Perrone, 2:0 Mallarach, 2:1 Joković, 3:1 Tahull, 4:1 Munarriz, 4:2 Garcia, 5:2 Mallarach, 6:2 Granados (5m), 6:3 Joković (5m), 6:4 Joković, 6:5 Fatović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!