Vodeni sportovi

Tucak: "Kada zabiješ pet golova ne možeš očekivati pobjedu, ne možeš dobiti Paragvaj"

Petar Jenjić • četvrtak, 25.07.2019.
Tucak: "Kada zabiješ pet golova ne možeš očekivati pobjedu, ne možeš dobiti Paragvaj"
Foto: FaH

Razočaran je nakon utakmice bio izbornik Ivica Tucak koji kaže kako je obrana bila odlična, ali da ovo ne želi pretvoriti u katastrofu jer je to samo jedan izgubljen susret...

Izbornik Ivica Tucak bio je razočaran nakon poraza od Španjolske i ispadanja iz utrke za zlato. U razgovoru za HRT kazao je kako ne zna zbog čega se uvukla tolika nesigurnost u momčad jer to nije bilo pravo izdanje Hrvatske.

"Teško mi je bilo što reći, osim što smo zasluženo izgubili. U napadu apsolutno ništa nije funkcioniralo, ne znam čemu ovoliki strah i respekt. Neću omalovažavati španjolskog vratara, ali da smo ovako loše šutirali, čak i izrađenih akcija. Obrana odlična, šest golova na kraju, međutim, napad, igrač više, nesigurnost. Sada ovo treba izdržati, preživjeti i zaboraviti. Žao mi je."

Na ulasku u posljednju četvrtinu Hrvatska je imala samo dva gola na kontu, a u posljednjoj četvrtini stigli su kao plod forsiranja i želje.

"Na kraju je plod bio forsiranja i želje. Svi smo ovo silno željeli, ali pod dojmom sam tih udaraca jer su svi udarci bili u vratara, u ruke, u tijelo. Ne želim ovo pretvoriti u katastrofu, ovo je jedna izgubljena utakmica. U sportu smo gdje se igra za broncu, a ne ideš na Olimpijske igre. Treba mi malo vremena da proanaliziramo, sjednemo i prodiskutiramo. Momcima ne mogu zamjeriti ništa, znam koliko smo ovo sve skupa željeli."

"Možda jedan loš dan. Obrana je bila dobra, ali napad nije funkcionirao i kada zabiješ pet golova ne možeš očekivati pobjedu, ne možeš dobiti Paragvaj, a ne Španjolsku u polufinalu Svjetskog prvenstvu. Pokušati izanalizirati, pokušati izvući turnir do kraja, treba završiti turnir na najbolji način. Osvajanje bronce bilo bi lijepo, moramo se trgnuti, znam da ćemo imati reakciju. Nije nam lako, živjeli smo za ovo, treba naći razloge zašto ovo nije funkcioniralo, to je sport, to je život. Trebamo naći razloge zašto nije funkcioniralo u napadačkom dijelu i izvući pouke. Ne možeš uvijek biti prvi ili drugi", dodao je izbornik Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!