Rukomet

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija uz puno autoriteta do polufinala!

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.07.2019.
Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija uz puno autoriteta do polufinala!
Foto: FaH

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija nastavila je stopostotni niz na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Još jedno jako dobro izdanje, ovaj put protiv Tunisa koji je svladan 27:24...

Hrvatska nastavlja s odličnim nastupima u Španjolskoj. Niti Tunis nije uspio zaustaviti Dominikovićeve igrače, imali su Afrikanci dobrih razdoblja igre, ali kada je Hrvatska u zadnjih deset minuta pojačala ritam, Tunis je pao.

Još jednom je hrvatska vanjska linija odradila najveći dio poslao, a priključio im se i Fran Mileta koji je pomogao i bio među boljim pojedincima u hrvatskim redovima.

U prvih 20 minuta bilo je nervoze, Hrvatska nije izgledala kako se očekivalo da će izgledati, ali u zadnjih deset minuta prvog dijela sve se okrenulo.

U 20. minuti Tunis je vodio 7:5, međutim nakon toga Hrvatska radi seriju 8:2 do odlaska na odmor, Mileta u tom razdoblju postiže četiri pogotka i Hrvatska na poluvremenu vodi 13:9.

U drugom dijelu Hrvatska je bez ikakvih problema održavala vodstvo. Tunis se najviše približio u 54. minuti kada je smanjio na 24:22, no nakon toga Halil Jaganjac postiže dva gola i odvaja Hrvatsku na četiri razlike.

Posao je dovršen rutinski, Hrvatska je slavila 27:24 i izborila prolaz u polufinale gdje će ponovno igrati protiv jakog Portugala koji je svladao Sloveniju. U grupnoj fazi Hrvatska je bila bolja od Portugala 32:30.

Protiv Tunisa istaknuli su se Ivan Martinović s devet golova te s po pet Fran Mileta, Josip Šarac i Halil Jaganjac. Kod Tunižana Ahmed Bannour postigao je sedam golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!