Nogomet

Kutak za kladioničare: Bit će golova u Moskvi i u Beču, Genk će krenuti u prvenstvo pobjedom

Branimir Korać • petak, 26.07.2019.
Kutak za kladioničare: Bit će golova u Moskvi i u Beču, Genk će krenuti u prvenstvo pobjedom
Foto: EPA

Vraćaju nam se još neke nogometne lige pa tako danas počinje prvenstvena sezona i u Belgiji i Austriji gdje bi prvi susreti prvog kola trebali iti efikasniji. Golove očekujemo i u Moskvi te se nadamo ugodnom i efikasnom petku...

Genk - Kortrijk

U prvom kolu belgijskog prvenstva Genk dočekuje Kortrijk i očekuje puni plijen. Aktualni belgijski prvak već je osvojio jedan trofej nakon što je osvojio Superkup i to glatkom pobjedom protiv Mechelena 3:0. Kortrijk je znatno zahtjevniji protivnik i Genku neće biti lako, ali je ipak kvalitetniji i na svom travnjaku morao bi slaviti. Za očekivati je efikasnu utakmicu, od 1998. godine samo jednom je dvoboj između Genka i Kortrijka okončan bez pogodaka, a prošle sezone oba međusobna dvoboja okončana su remijem, 3:3 u Kortrijku te 1:1 u Genku. U pripremnom dijelu Genk je izgledao vrlo dobro, upisao je pet pobjeda i samo jedan poraz, a snagu je osjetila i Lokomotiva koja je svladana s 3:0. Kortrijk je tijekom priprema imao dva poraza i dva remija uz pet pobjeda.

Prognoza: Pobjeda Genka

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Genka 1.55, neriješeno 4.30, pobjeda Kortrijka 8.30

Dinamo Moskva - Ural

U trećem kolu ruskog prvenstva moskovski Dinamo dočekuje najefikasniju momčad dosadašnjeg dijela sezone Ural iz Jekaterinburga. Naravno, teško je za očekivati da će Ural i na kraju sezone biti najefikasniji i da će i dalje zabijati tri gola po susretu. U prva dva kola slavio je 3:2 protiv Ufe te 3:0 protiv Ahmata dok je moskovski Dinama kod Arsenala iz Tule remizirao 1:1 pa izgubio kod kuće od Rubina iz Kazanja s 1:0. Moskovljani su blagi favoriti u ovom susretu, u prva dva kola imali su dosta problema s efikasnosti, a u ovom susretu puno se očekuje od Joaozinha i Cardosa koji su dosad dobro odigrali, a za odličnu ocjenu nedostaje pogodak. Ural je pokazao kako nema problema s efikasnosti i u ovom susretu vjerujemo kako će i jedni i drugi doći do pogotka.

Prognoza: Oba daju gola

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 2.10, jedan ili oba ne daju gol 1.65

Rapid - RB Salzburg

Bečki Rapid u prvom kolu austrijskog prvenstva odmah ima najteži mogući posao, na svom stadionu dočekuje aktualnog prvaka Red Bull Salzburg. I Rapid i Red Bull igraju otvoreno te se može očekivati dosta pogodaka. Gosti iz Salzburga su favoriti u ovom susretu, međutim Rapid u ovu sezonu ulazi s ambicijom približiti se Red Bull Salzburgu i zakomplicirati mu borbu za naslov prvaka. Već prvo kolo pokazat će je li to moguće. Bit će to druga službena ovosezonska utakmica za ove momčadi, već su odradile prvi posao u Kupu te upisali pobjede protiv niželigaša. Rapid je tu postigao čak devet pogodaka, a Red Bull Salzburg dva manje.

Prognoza: Oba daju gola

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 1.65, jedan ili oba ne daju gol 2.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zmazek26.07.2019. u 14:38
    Moja 3 para danas su Genk 1 Wil i Grasshoppers oba daju Schweinfurt 2
    Zmazek