Nogomet

Burić: "Mi smo Hajduk. Nama je svaka utakmica, utakmica za pobjedu"

Branimir Korać • petak, 26.07.2019.
Burić: "Mi smo Hajduk. Nama je svaka utakmica, utakmica za pobjedu"
Foto: Pixsell

Hajduk gostuje kod Varaždina, a trener Damir Burić prvenstveno traži od igrača da pokažu kako su nešto naučili iz dvoboja protiv Istre. Naravno, Hajduk i u Varaždinu ide na pobjedu...

Istra 1961 je arhivirana, Damir Burić krenuo je pobjedom i Gzira United je korak dalje prema zaboravu. Nakon Istre Burić je razgovarao s igračima i ukazao na probleme.

"Odmah nakon utakmice razgovarali smo, imali smo dosta video sastanaka i analiza. Reakcija momčadi je jako dobra, intenzitet i način igre na treningu su dobri. Raspoloženje je jako dobro, način na koji radimo sada primjer mi je i za naredne tjedne. Podigli smo intenzitet što se tiče broja treninga, momčad je reagirala pozitivno, želi se razvijati i pomicati granice. Idemo raditi i poboljšavati se i dalje. Te detalje rada želimo podići na razinu koja nas zadovoljava."

Slijedi Varaždin koji igra nakon dugo vremena prvoligašku utakmicu na svom stadionu.

"Čestitke Varaždinu na ulasku u Prvu ligu, to je klub koji tu i pripada, dobili smo kvalitetnog i dobrog prvoligaša. Euforija ulaska je tu, to se vidjelo i s Rijekom. Vrlo kvalitetna i dobra momčad koja je u stanju parirati Rijeci. Mi želimo pokazati gdje smo i što smo naučili iz susreta s Istrom." Burić nije htio o sastavu, a imat će širi kadar nego u prošlom dvoboju.

"Što se tiče taktičkih promjena, to ne volim govoriti. Imamo neke nove mogućnosti, Samuel je u treningu, Čolina također, imaju pravo igranja i u konkurenciji su."

Dovođenje igrača u ovom prijelaznom roku pokazuje kako Hajduk stvara momčad za budućnost.

"Sam način dovođenja igrača koji su u zadnje vrijeme dolazili su mladi reprezentativci. Marin Jakoliš je također među njima, može igrati na više pozicija, Čolina isto tako, a još igra lijevog beka, znate da lijevih bekova uvijek nedostaje. I Samuel je ekstrakvalitetan te sada treba sve to kvalitetnim i dobrim treninzima ukomponirati."

Burić najavljuje kako će svi dobiti priliku, pa tako i mladi igrači.

"Imamo puno mladih igrača, dat ćemo im prostora i probati s njima podići nivo kroz razgovore i trening. Imaju veliku volju i želju, najvažnije je da u njima vidimo potencijal. Na reprezentativnom su nivou i nadamo se da će ga i podići. Želimo s njima imati kvalitetu igre, to nam je cilj, biti natjecateljski na visokoj razini s našim igračima."

Stručnom stožeru priključeni su i novi kondicijski treneri. Protiv Istre bilo je vidljivo da neki igrači još ne mogu igrati 90 minuta.

"Na osnovu utakmica djelujete. Adam u jednom trenutnku nije se mogao više vraćati i Hamza nas je stabilizirao. Naš novi kondicijski trener je Toni Modrić i zajedno sa Šimom Veršićem nadam se da ćemo imati još bolju analizu situacije."

Trener još uvijek nije donio konačnu odluku o kapetanima i dokapetanima.

"Puno smo razgovarali, kroz komunikaciju vidim razmišljanje i te momke koji bi mogli biti kapetani. Još sam na selekciji i vrlo brzo ćete saznati koji će igrači voditi momčad i biti moja desna ruka."

Što se tiče rada Siniše Oreščanina, Burić tvrdi kako on radi drugačije i ima pravo na to.

"Svatko ima svoj način rada i respektiram bivšeg trenera i zahvaljujem mu se na svemu, ne želim nikakvu negativnost oko toga. No svatko ima svoj način rada, tako i ja i to je legitimno. Sada želim sa svojim trenerskim timom isprobati neke novine. Malo vremena sam ovdje, razgovarao sam s igračima i oni su rekli treneru to je to i mi to želimo."

Širok kadar i jaka konkurencija trebali bi natjerati igrače na ozbiljnost i koncentraciju.

"Želimo zdravom konkurencijom na određenim pozicijama podići razinu. Nijedan igrač se ne može odmoriti, u svakoj utakmici mora dati sve od sebe jer zna da tu postoji netko tko čeka kao zapeta puška. Sada na lijevoj strani imamo lijepu situaciju, potencijalno vidim jako dobru i na desnoj strani. Teško mi je davati neka obećanja, više volim reći ono što je, ta iskrenost u nogometnom svijetu nije uvijek dobra, ali jedino zako možemo pokazati zašto smo tu gdje jesmo."

U Varaždinu očekuje pobjedu.

"Nama je svaka utakmica, utakmica za pobjedu. Neovisno je li to Varaždin, Lokomotiva, Dinamo, Rijeka. Mi smo Hajduk, svaka utakmica."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!