Rukomet

Kladioničarski kutak: Hrvatska ide po naslov svjetskog prvaka protiv Francuske

Jan Šneler • nedjelja, 28.07.2019.
Kladioničarski kutak: Hrvatska ide po naslov svjetskog prvaka protiv Francuske
Foto: FaH

Veliki susret očekuje nas danas u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu u kojemu Hrvatska traži naslov protiv Francuske, a od ostalih dvoboja izdvojili smo susret u HT Prvoj ligi između Gorice i Osijeka te finale WTA turnira u Palermu...

Pripremili smo za vas tri zanimljiva para. Krenimo s onim najvažnijim.

Francuska - Hrvatska

Veliki dan za hrvatski rukomet. Juniorski Kauboji nastupit će danas u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva protiv Francuske. Nastavak dugogodišnjeg, desetljetnih okršaja Francuske i Hrvatske. Ovoga puta radi se o juniorima, ali nemajte nikakve dvojbe, svjesni su oni o kakvom se rivalitetu radi.

Hrvatska igra fantastičan rukomet i to nije navijačka pozicija već je to svojevrsni unisoni komentar svih analitičara. Davor Dominiković posložio je sjajno mlade rukometaše, radi s njima sjajan posao i Hrvatska izgleda jednako dobro u obrani kao u napadu. Uz to, način na koji drži koncentraciju igrača, na koji već nakon uvodnih minuta ističe mladim dečkima kako nema opuštanja i laganih duela u obrambeni impresivan je.

U ovakvim utakmicama sve je moguće. Radi se o dvije sjajne reprezentacije, zemlje koje gaje veliku ljubav prema rukometu i nemamo nikakvih dvojbi da ćemo gledati odličnu utakmicu. Hrvatska je pokazala kako se spremna adaptirati na svakakve obrambene pokušaje protivnika, a jučer protiv Portugala u trenucima kada su Portugalci poveli i ozbiljno zaprijetili krajem susreta, mladi Kauboji pokazali su i kako imaju vjere u svoju igru.

Prognoza: Pobjeda Hrvatske

Koeficijenti (Supersport): Francuska @1.70, neriješeno @10.00, Hrvatska @3.20

Gorica - Osijek

Veliki forte prošlogodišnje Gorice bila je sjajna igra na njihovom terenu. Goričani su ulaskom u HT Prvu ligu napravili sjajan posao, a igrom prošle godine potvrdili kako imaju pravo nadati se još boljem rezultatu. Osječani su u solidnoj formi, protiv sofijskog CSKA zaslužili su bolji rezultat i vjerojatno je svima u glavi taj uzvratni susret na Gradskom vrtu.

Osijek želi prolaz u daljnji krug kvalifikacija i vjerojatni ogled protiv ukrajinske Zorye. Što se tiče današnjeg susreta, očekujemo tvrdu utakmicu bez previše pogodaka, a sudeći po vremenu koje očekuje igrače u Velikoj Gorici, moguće je da će teren biti natopljen vodom i kao takav još teži za igranje.

Naša procjena je mali broj golova i iz tog razloga tipujemo na manje od tri pogodaka na današnjem susretu drugog kola HT Prve lige.

Prognoza: Manje od 2.5 golova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 2.5 golova @1.75, Više od 2.5 golova @1.95

Kiki Bertens - Jil Belen Teichmann

Na rasporedu je finale WTA turnira u Palermu, a velika favoritkinja je nizozemska tenisačica i peta na svijetu Kiki Bertens. Ipak, od Švicarke Jil Belen Teichmann očekujemo dobar otpor jer je švicarska tenisačica pokazala tijekom dosadašnjih susreta kako igra odlični tenis.

Iako jučerašnja protivnica u polufinalu Liudmila Samsonova nije bila na razini Teichmann, Švicarka je glatko slavila sa 6:3 i 6:1. Današnja margina postavljena je na 19.5 gemova, a mi smo uvjereni kako će Švicarka osvojiti barem osam gemova, odnosno da će minimalni broj gemova na susretu biti 20.

Prognoza: Više od 19.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 19.5 gemova @1.90, Više od 19.5 gemova @1.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!