Rukomet

Jaganjac: "Malo tko je vjerovao da ovo možemo napraviti, posebno nakon susreta sa Slovenijom"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.07.2019.
Jaganjac: "Malo tko je vjerovao da ovo možemo napraviti, posebno nakon susreta sa Slovenijom"
Foto: Pixsell

Hrvatska je sjajno odradila Svjetsko prvenstvo do 21 godine i došla je do srebrnog odličja. Nijedna generacija ranije nije uspjela otići tako daleko...

Svakako jedan od najzaslužnijih za to bio je Ivan Martinović koji je osvojio titulu MVP-a i bio najbolji hrvatski strijelac na SP-u.

"Prezadovoljan sam kako smo odigrali. Mnogi su nas otpisali nakon šestog mjesta prošle godine u Sloveniji i na EP-u. Ali mi smo znali da vrijedimo. U svakom trenutku, u svakoj utakmici dali smo sve od sebe. Potrošili smo se do krajnjih granica i možda je i to djelomično odlučilo finale. Što se tiče MVP-a, dao bih ga za zlatnu medalju bez ijedne sekunde razmišljanja. U svakom slučaju hvala suigračima koji su mi pomogli u tom ostvarenju", rekao je Ivan Martinović za stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Veliki turnir je i iza Filipa Vistoropa koji također može biti zadovoljan svojim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

"Apsolutno sam zadovoljan onim što smo napravili i kako smo odigrali. Zbilja smo funkcionirali kao prava ekipa i na to moramo biti ponosni. Držali smo obranu kao nitko. Ona je po željama našeg stručnog stožera bila temelj i na njoj smo mnogo toga izgradili. U finale smo ušli malo lošije nego u neke druge susrete. Možda nas je čak i pojela prvelika želja, ali i umor. Odigrali smo devet susreta u 12 dana. To nije bilo jednostavno izdržati. Francuzima svaka čast, bili su bolji i zasluženo nose naslov."

Jedan od najboljih hrvatskih igrača na ovom turniru bio je Halil Jaganjac koji je također ispunio očekivanja.

"Kada smo kretali na Svjetsko prvenstvo, malo je ljudi vjerovalo da ovo možemo postići. Posebno nakon onih prijateljskih susreta sa Slovenijom. Ali mi smo pokazali da vrijedimo. Imamo europsko srebro na početku svog puta 2016., i sada svjetsko srebro na kraju. Tu je i 4. mjesto sa SP-a prije dvije godine, pa šesto s EP-a u Sloveniji. Imamo osam pobjeda i samo jedan poraz ovdje. Imamo MVP-a prvenstva Ivana Martinovića i člana udarne sedmorke Frana Miletu. To je vrh. Dali smo sve od sebe. Uostalom nikada ni jedna juniorska generacija do sada nije osvojila medalju na SP. Mi smo probili led i nadam se da će ih u budućnosti biti još mnogo. Što se mene osobno tiče, mogu reći, da imam samo 21 godinu i nikada se do sada nisam osjećao sretnije."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!