Nogomet

Održan ždrijeb pretkola Kupa: Gorica na Zagorec, Primorac protiv BSK-a

Sportnet • utorak, 30.07.2019.
Održan ždrijeb pretkola Kupa: Gorica na Zagorec, Primorac protiv BSK-a
Foto: Pixsell

Ždrijeb parova i domaćina utakmica pretkola završnog dijela natjecanja za Hrvatski nogometni kup održan je 30. srpnja u Zagrebu...

AUTOR: W.S.

U Sesvetama, u dvorani Nogometne akademije HNS-a, u srijedu je uz prisustvo predstavnika klubova održan ždrijeb parova pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. 32 kluba borit će se za nastup u šesnaestini finala, među njima i članovi HT Prve HNL Gorica i Varaždin kojima će se suprotstaviti trećeligaši.

Hit HNL-a dočekat će na svom stadionu momčad Zagorca iz Krapine, dok će varaždinski prvoligaš gostovati u Zagrebu kod Maksimira, a iako su oba sastava izraziti favoriti to će tek trebati potvrditi na terenu. U kuglicama su bila i imena dva drugoligaša iz donjeg dijela prošlosezonske tablice.

Bjelobrđanski BSK putuje u Biograd na More gdje će ih ugostiti tamošnji Primorac, a pred Međimurjem je nešto kraće putovanje, njihov domaćin bit će novopečeni trećeligaš Mladost iz Petrinje. Daleka gostovanja u Slavoniju izvukli su Jadran LP i Buje.

Pločane je dopalo Belišće, dok će Buje iz Istre putovati kod Slavonca u Komletince. U slavonskom dvoboju Suhopolje će biti domaćin Orioliku, a zanimljivo će zasigurno biti i u Unešiću i Imbriovcu čiji klubovi pojačani poznatim HNL igračima dočekuju pretkolo.

Zagora s Dragom Gabrićem ugostit će orahovački Papuk, a imbriovečki Borac s Bojanom Vručinom u napadu spreman je za Jadran iz Poreča. Nedelišće nakon dva neuspjeha protiv Sloge iz Nove Gradiške opet dočekuje slavonsku momčad, ovog puta požešku Slavoniju.

Spomenuta Sloga pak opet odlazi na sjever, ali ove godine ipak samo do Podravine, u Kloštru Podravskom domaćin će im biti Mladost. Jedno od najkraćih gostovanja izvukao je Karlovac 1919 koji će put Senja kod Nehaja, a dalje u unutrašnjost Dalmacije odlazi Segesta u goste kod Hrvaca.

Oba predstavnika bjelovarskog-bilogorskog nogometnog saveza bila su sretne ruke te će pretkolo odraditi na domaćem terenu. Bjelovar će prolaz tražiti protiv Opatije, a Dinamo u Predavcu protiv trećeligaša Kurilovca. Na sjever putuje i vukovarska Vuteks Sloga, a dočekuje ih Bednja iz Beletinca.

Utakmice su na rasporedu 28. kolovoza u 16 sati, a klubovi se međusobno mogu dogovoriti i za vikend koji prethodi tom terminu. Velik broj utakmica je nepredvidiv, ljetni prijelazni rok još uvijek traje i nezahvalno je prognozirati tko bi mogao ugrabiti mjesto u idućoj fazi natjecanja.

HNK, pretkolo:
Kloštar Podravski: Mladost - Sloga NG
Senj: Nehaj - Karlovac 1919
Biograd n/m: Primorac - BSK
Predavac: Dinamo - Kurilovec
Suhopolje: Suhopolje - Oriolik
Komletinci: Slavonac - Buje
V. Gorica: Gorica - Zagorec
Beletinec: Bednja - Vuteks Sloga
Bjelovar: Bjelovar - Opatija
Zagreb: Maksimir - Varaždin
Unešić: Zagora - Papuk
Belišće: Belišće - Jadran LP
Imbriovec: Borac - Jadran Poreč
Nedelišće: Nedelišće - Slavonija
Hrvace: Hrvace - Segesta
Petrinja: Mladost - Međimurje

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!