Košarka

Hrvatska reprezentacija do 18 godina pružila jak otpor, ali ispala od Francuza

Branimir Korać • srijeda, 31.07.2019.
Hrvatska reprezentacija do 18 godina pružila jak otpor, ali ispala od Francuza
Foto: FaH

Hrvatska nije uspjela proći u četvrtfinale Europskog prvenstva i odlazi u borbu za plasman od devetog do 16. mjesta. Francuska je bila prejaka...

Još jednom se osjetilo koliko je velik kiks bio onaj užasan poraz protiv Nizozemske. Hrvatska je zbog njega završila na zadnjem mjestu u skupini i samim time morala je na dominantne Francuze. Francuzi su u skupini pomeli sve protivnike, posebno impresivno izgledali su protiv Grčke i bilo je jasno da će Hrvatska imati težak posao.

Međutim buđenje je pokazano protiv Španjolaca, a Hrvatska je dobro izgledala i protiv Francuza. Oba protivnika ipak su potvrdila da su bolji i odnijeli su pobjedu.

Hrvatska je protiv Francuske do završnice igrala dobro i uglavnom imala prednost, ali na kraju su Francuzi ipak prelomili utakmicu na svoju stranu.

Dvije minute prije kraja susreta na semaforu je stajalo 50:50, 53 sekunde prije kraja Lovro Gnjidić smanjio je na 54:53 nakon čega hrvatska obrana griješi i potpuno sam Timothe Crusol ubacuje dugačku dvicu za 56:53.

Na drugoj strani tešku tricu ne ubacuje Rašić, a Crusol s dva slobodna bacanja zaključuje priču i donosi pobjedu svojoj reprezentaciji.

Završilo je 62:53 za Francusku koja je ipak pokazala kvalitetu više i zasluženo odlazi dalje dok će Hrvatska s druge strane morati napraviti sve da izbjegne ispadanje u B diviziju.

Moussa Diabate predvodio je Francusku s 19 poena i 13 skokova, a Matthieu Gauzin dodao je 16 poena. Kod poraženih Lovro Gnjidić ubacio je 13 poena, a Lukša Buljević dodao je 12 poena i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!