Nogomet

Poznati sudionici Memorijalnog turnira Mladen Ramljak, ponovno dolazi Real Madrid

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • petak, 02.08.2019.
Poznati sudionici Memorijalnog turnira Mladen Ramljak, ponovno dolazi Real Madrid
Foto: Pixsell

I ove godine u Zagrebu se održava Memorijalni turnir Mladen Ramljak, ovo mu je 17. izdanje, a potvrđena je lista sudionika...

Ove godine međunarodni turnir Mladen Ramljak trajat će od 8. do 11. kolovoza. Sudionici ovoljetnog turnira bit će jaki juniorski sastavi: Real Madrid, Feyenoord Rotterdam, Grasshopper Zürich, Cerezo Osaka, Olimpija Ljubljana, Albanija U-19, Hrvatska U-19 i Dinamo Zagreb.

17. Memorijalni turnir Mladen Ramljak u organizaciji GNK Dinamo održava se u spomen na bivšeg juniora i dugogodišnjeg igrača Dinama. Mladen Ramljak proslavljeni je maksimirski branič koji je 1967. godine s Dinamom osvojio najveći trofej u povijesti kluba – Kup velesajamskih gradova, kasniji Kup Uefe, a danas UEFA Europa liga.

U povijesti turnira nastupali su predstavnici čak 29 svjetskih zemalja, od Austrije i Španjolske, preko Rusije i Portugala do Brazila i Australije. Dosad su trofej osvajali: Dinamo Zagreb, Dinamo Kijev, Abuja Academy, Ulsan Hyundai i Feyenoord Rotterdam.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis03.08.2019. u 14:10
    nažalost, natjecanje nema veze s uefom i uefa ga ne priznaje kao preteču svog kup natjecanja. kup velesajamskih gradova je pokrenut kako bi se promovirali sajmovi.
    cameosis