Košarka

Hrvatska uzvratila Nizozemskoj, ostaje u igri za ostanak u A diviziji

Branimir Korać • subota, 03.08.2019.
Hrvatska uzvratila Nizozemskoj, ostaje u igri za ostanak u A diviziji
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina svladala je Nizozemsku 82:72 u susretu za plasman od 13. do 16. mjesta i tako ju je poslala u B diviziju....

Stigla je osveta za onaj ružan poraz u skupini, Hrvatska je svladala Nizozemsku, ne onako uvjerljivo, ali to niti nije bilo bitno. Bila je to utakmica odluke za jedne i druge, pobjednik je ostajao u borbi za ostanak u A diviziji dok je poraženi išao u niži rang.

Iako je bilo dosta nervoze i Hrvatska u prvom poluvremenu nije izgledala uvjerljivo, ipak je upisana pobjeda zahvaljujući dobroj igri u nastavku susreta.

Najveći teret iznijela je petorka Škarica, Rašić, Gulin, Rudan, Bošnjak i upravo oni su zaslužni za preokret u drugom dijelu i pobjedu.

Na odmoru je Nizozemska vodila 45:33 i s pravom se strahovalo od nepovoljnog ishoda, ali u nastavku je Hrvatska bila puno bolja i napravila je preokret.

Najučinkovitiji bili su Sandro Rašić s 24 poena i Matej Rudan koji je dodao 21 poen i pet skokova. Matej Bošnjak dodao je 15 poena, devet skokova i pet asistencija.

Kod Nizozemske Yannick Kraag ubacio je 17 poena.

U nedjelju Hrvatska igra utakmicu odluke, pobjednik ostaje u A diviziji, poraženi ide u B diviziju. Protivnik će biti još jedan poznanik iz skupine - Finska.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!