Vodeni sportovi

Ivana Prižmić i Grgo Mujan slavili na PH na 7500 metara, Antonia Buličić 26. na Europskom juniorskom prvenstvu

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2019.
Ivana Prižmić i Grgo Mujan slavili na PH na 7500 metara, Antonia Buličić 26. na Europskom juniorskom prvenstvu

U subotu je u Novigradu održano prvo Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 7500 m, a prve naslove prvaka osvojili su Ivana Prižmić i Grgo Mujan iz Kluba daljinskog plivanja Split.

Na vrlo izazovnoj stazi postavljenoj u štap sa startom i ciljem u Noigradu, a s okretom ispred Maslenice natjecatelji su se danas borili s jakom strujom na okretu kao i s velikim temperaturnim razlikama. U takvim uvjetima najbolje se snašao Grgo Mujan koji je utrku završio za sat, 34 minute i 31 sekundu. Gotovo šest i po minuta nakon njega do cilja je stigao drugoplasirani Edi Hadžić (KDPSR Poreč). Nakon Edija ciljem je prošao njegov klupski kolega Aljoša Pribac koji se natjecao za CRO CUP bodove, ali ne i za poredak Prvenstva Hrvatske. Najbolje plasirana djevojka bila je Ivana Prižmić koja je stazu preplivala za sat, 43 minute i 47 sekunda, a pola minute nakon nje u cilj jestigao trećeplasirani u poretku Prvenstva Hrvatske Dino Špadina (KDP Split).

Poredak najbržih pet muškaraca na današnjem natjecanju zaključio je Andrej Pribac (KDPSR Poreč). Kod djevojaka do drugog mjesta stigla je Nina Jokić (KDP Split), dok je na trećem mjestu završila njezina klupska kolegica Dina Levačić. Među prvih pet djevojaka još su završile Tadeja Moravec iz Slovenije i Nika Fabijanić (KDPSR Poreč).

Dok je trajalo natjecanje u Novigradu, Antonia Buličić nastupila je na utrci mlađih seniorki na Europskom juniorskom prvenstvu u češkim Račicama i zauzela 26. mjesto. Sutra je na Europskom juniorskom prvenstvu na rasporedu utrka štafeta. CRO CUP natjecanja nastavljaju se slijedeće subote utrkom na 5000 m u Limu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!