Rukomet

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija bez šanse protiv Švedske

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2019.
Hrvatska ženska kadetska reprezentacija bez šanse protiv Švedske

Hrvatska ženska kadetska rukometna reprezentacija doživjela je novi poraz na Europskom prvenstvu u Celju. U trećem kolu skupine A, Hrvatska je izgubila od Švedske 28:21 i sada joj slijedi borba za poredak od devetog do 16. mjesta.

Nekako uplašeno i sa strahom počela je hrvatska reprezentacija susret sa Švedskom. Hrvatska izbornica Adrijana Prosenjak ostavila je na klupi cijeli susret kapetanicu Anu Buljan kojoj je stradala arkada protiv Norveške, čuvajući je za ono što dolazi sljedeći tjedan. Vodeća ekipe skupine brzo je i lako stigla do početnih 3:0, a Hrvatska je prvi pogodak postigla nakon punih pet minuta igre. Kako mnoge stvari nisu funkcionirale na zamišljenoj razini, hrvatski stručni stožer koristio je prvi time–out već nakon deset minuta igre, ali nije to previše pomoglo. Premda je već imala osigurano prvo mjesto i prije ovoga susreta, Švedska nije odmarala svoje udarne igračice. Polako je dizala prednost do plus sedam u 20. minuti igre. Onda stiže prva i jedina lijepa serija hrvatskih rukometašica od tri pogotka za redom i dolazak na minus četiri, ali Švedska odgovara na isti način i na predah ide sa šest pogodaka viška 8:14.

U nastvaku je zahvaljujući odličnoj Ani Mrkonjić na vratima (devet obrana), Hrvatska bila ravnopravnija, pa je tih 30 minuta izgubila 13:14. Švedska je uglavnom držala prednost od šest, sedam pogodaka razlike, a imala je doduše u jednom trenutku i plus osam u 45. minuti. Hrvatska je tri minute prije kraja stigla na pet pogodaka zaostatka i tu praktički stala. Treba spomenuti da hrvatske djevojke u drugom poluvremenu nisu iskoristile dva sedmerca pa konačnih 21:28 uopće ne izgleda tako loše.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Bruna Zrnić s četiri pogotka. Odlična je u nastavku bila i Dora Petković s tri pogotka, tri je dala i Klara Birtić. Ukupno deset hrvatskih igračica upisalo se među strijelce. Kod Švedske očekivano najbolja Tyra Axner s devet pogodaka iz deset pokušaja.

Švedska je s tri pobjede pobjednik skupine A. Uz njih u polufinale prolaze i Norvežanke. Španjolska i Hrvatska nastavljaju natjecanje u tzv. utješnoj skupini za poredak od devetog do 16. mjesta.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!