Tenis

Donna Vekić uz spašene tri vezane meč lopte napokon probila led protiv Amerikanke

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.08.2019.
Donna Vekić uz spašene tri vezane meč lopte napokon probila led protiv Amerikanke
Foto: EPA

Madison Keys bila je na pragu i treće pobjede u međusobnim dvobojima s Donnom Vekić, ali Donna se izvukla. U iscrpljujućem meču slavila je u tri seta i izborila drugo kolo u Torontu...

Dva ranija meča protiv Donne Vekić, Madison Keys dobila je bez izgubljenog seta, ali u Torontu je bolja bila hrvatska tenisačica.

Trebalo je dva i pol sata za pobjedu, nije bilo nimalo jednostavno, ali Vekić je ipak u ključnim trenucima bila bolja i mirnija te izborila prolaz.

Prvi set pripao je Amerikanki koja je krenula s 3:0 i tu je prednost zadržala do kraja bez da je ijedna igračica imala uopće novu break priliku.

U drugom setu Keys je bila pred vratima pobjede. Povela je s 5:4 uz break i imala servis za meč. Tu je vodila 40:0 čime je izborila tri vezane meč lopte na svom servisu, ali Vekić se uspjela spasiti i na kraju uzetu set z tie-breaku sa 7:5.

Vekić je u trećem setu bila dosta opasnija, više je prijetila na protivničkom servisu i napokon u završnici došla do breaka za 6:5 i servis za meč. Tu nije dobro odigrala i Keys se vratila, ali opet sa 7:5 u tie-breaku Donna dolazi do prolaza.

U drugom kolu igrat će protiv Svetlane Kuznjecove.

Toronto, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Madison Keys (SAD, 14) 3:6, 7:6(5), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!