Tenis

Borna Ćorić spašavao meč lopte, ali ipak slavio protiv neugodnog Nijemca

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2019.
Borna Ćorić spašavao meč lopte, ali ipak slavio protiv neugodnog Nijemca
Foto: EPA

Nije baš imao najugodniji posao za prvo kolo, ali Borna Ćorić ipak je izvukao pobjedu i prošao u drugo kolo turnira u Montrealu uz spašene dvije meč lopte protiv Petera Gojowczyka...

Peter Gojowczyk prošlog tjedna briljirao je u Washingtonu gdje je došao do polufinala, ali ovdje je ipak zaustavljen na startu. Borna Ćorić je daleko od prave forme, no uspio je izvući pobjedu u susretu u kojem se suočavao s vezanim meč loptama.

Ipak, uspio se vratiti u meč u drugom setu, u trećem se borio do kraja i izborio za mjesto u drugom kolu gdje ga čeka jako težak zadatak.

Borna je jako loše otvorio meč i vrlo brzo ušao je u velik zaostatak 5:1. Ništa mu nije polazilo za rukom i prvi set izgubio je ekspresno sa 6:2.

Potpuno suprotna slika u drugom setu. Sada je Ćorić preuzeo kontrolu i dominirao dvobojem te je uzvratio istom mjerom i uzeo set sa 6:1.

Treći set donio je ravnopravnu bitku, a Borna se našao u problemima kod 6:5 na servisu za ostanak u meču. Tu je Gojowczyk imao 15:40, ali Ćorić se uspio izvući i uću u 13. igru. Tamo je potpuno dominirao i sa 7:2 otišao u drugo kolo.

Pogodio je 16 aseva uz šest dvostrukih servis pogrešaka, a sada ga očekuje Adrian Mannarino od kojeg je izgubio u sva tri dosadašnja dvoboja.

Montreal, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 11) - Peter Gojowczyk (Njemačka, SE) 2:6, 6:1, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!