Nogomet

Sportski direktor Osijeka: "Naša sportska politika nije vezana za Europu ove sezone"

Petar Jenjić • srijeda, 07.08.2019.
Sportski direktor Osijeka: "Naša sportska politika nije vezana za Europu ove sezone"
Foto: Pixsell

Sportski direktor Osijeka Alen Petrović osvrnuo se na dolazak Igora Silve na posudbu iz Olympiakosa. Ističe kako je igrač imao i druge ponude, ali se odlučio doći na Gradski vrt. Uz to, dodao je kako ih sada čekaju tri derbija te da će sada vidjeti gdje stoje u odnosu na najveće konkurente...

Igor Silva stigao je na posudbu u Osijek do kraja sezone iz Olympiakosa. Ako grčki velikan na vrijeme pošalje certifikat, tako će brazilski nogometaš biti u konkurenciji za susret protiv Dinama.

Prema riječima sportskog direktora Alena Petrovića, dosta je stvari utjecalo na dolazak Brazilca.

"Tražili smo igračko rješenje koje će ojačati konkurenciju uz desnu aut-liniju. Pregovori s Olympiakosom nisu bili lagani, sve se malo odužilo, a čekali smo i potvrdu oko Alena Grgića. Bilo je opcija za njegov odlazak. Tada su se pojavili problemi s ozljedom koje je pokušavao riješiti na konzervativan način, ali ta terapija nije dala rezultata. Tako smo ubrzali pregovore i zadovoljni što smo ih uspješno zaključili."

"Kao i uvijek kod igrača kojeg dovodimo na posudbu, odmah smo dogovorili i uvjete otkupa ugovora. Kako bismo ušli u taj posao, Igor Silva treba se pokazati na terenu. Imao je ponude iz Španjolske i od Lech Poznana, ali odlučio se na Osijek. Vjerujemo kako će se pokazati kao dobro rješenje", nastavio je Petrović, prenosi Glas Slavonije.

Naravno, ispadanje iz Europe moglo bi donijeti i odlazak nekih igrača, ali sportskom direktoru cilj je zadržati momčad na okupu.

"Naša sportska politika nije vezana za Europu ove sezone. Želimo biti jaki u ovoj HNL sezoni i zato je težnja zadržati momčad na okupu. Prije sam već rekao da nam transferi nisu prioritet i to neću ponavljati. Za njih ima zanimanja, ali nadamo se da nitko od njih ovog ljeta neće napustiti klub. I dalje vjerujemo da dobar dio pričuvnih igrača može iskoristiti kada ih se pojedinačno postavi u momčad. Trebamo prvo vidjeti koga ćemo još dovesti prije nego se odlučimo pustiti nekog od pričuvnih igrača."

Rano ispadanje iz Europe bilo je nezasluženo, tvrdi Petrović, ali ističe kako se ne smije potpuno pokvariti planove za nastavak sezone.

"Ispadanje od CSKA jako teška nam je palo jer nismo ga zaslužili. Moramo gledati unaprijed, sada nam malo treba mira i zato je pobjeda protiv Inter bila jako vrijedna. Sad nas čekaju tri derbija u domaćem prvenstvu i veselimo se izazovima. Idemo se potući protiv naših izravnih suparnika za visok plasman pa ćemo vidjeti."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!