Košarka

Mlade košarkašice visoko poražene od Velike Britanije

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2019.
Mlade košarkašice visoko poražene od Velike Britanije
Foto: FaH

Hrvatska U-20 ženska reprezentacija poražena je na startu drugog kruga Europskog prvenstva B divizije, bolje su bile vršnjakinje iz Velike Britanije...

U trećoj utakmici Europskog prvenstva Hrvatska je poražena od Velike Britanije sa 67:89 (18-20, 21-21, 8-28, 20-20).

Hrvatska je u prve dvije utakmice U20 Europskog prvenstva za žene B divizije pobijedila Island i Izrael te time zaslužila prvo mjesto u svojoj skupini. No, u prvoj utakmici drugog dijela natjecanja, Velika Britanija bila je bolja sa 67:89.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, naše su reprezentativke doživjele pad u trećoj četvrtini. Ubacile su tek osam poena, dok je Velika Britanija stvorila razliku od 20 poena prednosti koju Hrvatska do kraja utakmice nije uspjela smanjiti.

U hrvatskom dresu najbolja je bila ubacila Anđela Katavić s 20 poena. Po deset koševa ubacile su Karla Erjavec (četiri asistencije), Ana Miše (pet osvojenih lopti) i Josipa Pavić (osam skokova).

Na strani Velike Britanije istaknula se Loren Christie s 26 poena.

Sljedeća na rasporedu je utakmica protiv Irske nakon koje će se znati koje su dvije ekipe iz trenutne skupine E (Hrvatska, Izrael, Velika Britanija, Irska) izborile polufinale i šansu za povratak u A diviziju. Utakmica protiv Irske na rasporedu je u četvrtak od 19 sati.

HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!