Košarka

Uljarević nakon Portorika: "Pokazali smo da smo dobra momčad, dobro smo igrali"

Sportnet, Branimir Korać • subota, 10.08.2019.
Uljarević nakon Portorika: "Pokazali smo da smo dobra momčad, dobro smo igrali"
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu protiv Portorika 70:66 i tako na sjajan način u značajno oslabljenom sastavu otvorila nastup na ovom turniru u Kini.

Reprezentacija Hrvatske sastavljena od, većinom, ovogodišnje i prošlogodišnje U20 reprezentacije i koju je s klupe vodio upravo trener U20 reprezentacije Damir Rajković, na startu turnira u Kini šokirala je Portoriko i upisala pobjedu od 70:66. Zaista šokirala jer momčad Portorika će, baš kao i ona Kine i Angole koje su hrvatski sljedeći protivnici, za koji tjedan nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska je bila u nevelikom, ali ipak vodstvu čitavu utakmicu. Mali se pad, doduše, dogodio u posljednjoj četvrtini, no ova mlada reprezentacija ipak nije ispala iz ritma i uspjela je sačuvati pobjedu.

Hrvatsku je ekipu do pobjede predvodio kapetan Karlo Uljarević s 13 poena, četiri skoka i šest asistencija, a dvoznamenkast je bio i Toni Perković s 11 poena.

Već 11. kolovoza u 10 sati Hrvatska igra utakmicu protiv domaćina turnira i Svjetskog prvenstva – Kine.

Trener Rajković nakon pobjede: „Najprije čestitam dečkima! Prvu i osnovnu ideju koju gajimo kroz posljednje dvije-tri godine – agresivnost, pritisak, dobar protok lopte u napadu – smo prezentirali većim dijelom utakmice. Pred kraj smo čekali da se utakmica sama završi, ušli smo malo u njihov ritam i oni su počeli stizati razliku. Međutim, ipak smo imali i mentalnu i fizičku snagu da privedemo utakmicu kraju i čestitam dečkima na zasluženoj pobjedi.“

Kapetan Karlo Uljarević: „Mislim da smo pokazali da smo dobra momčad, da smo dobro igrali. Pokušali smo prezentirati brzu košarku i odgovoriti njima, kao što i oni igraju brzu košarku. U prvom smo poluvremenu pogotovo dobro održavali prednost i na kraju zasluženo pobijedili. Kinu smo danas gledali protiv Angole – dobro igraju, domaćini su Svjetskog prvenstva, a mi ćemo dati sve od sebe da pružimo dobru igru i prezentiramo našu zemlju.“

Izbornik Veljko Mršić na ovom je turniru u ulozi promatrača, a poslije utakmice hvalio je zajedništvo ekipe: „Bili su odlična momčad. Ono što je bilo najvažnije, disali su kao jedan. Bila je dosta dobra obrana i bili su agresivni. Prvo poluvrijeme šuterski odlični, a u drugom poluvremenu je šut za tri poena stao, međutim dečki su stvarno igrali kao jedan i zasluženo pobijedili. Dosta smo mlađi od Kineza, ali to ništa ne treba značiti. Na ovom turniru smo tražili da budu momčad, da igraju zajedno, a to su danas i pokazali i sutra bez obzira na rezultat treba to isto ponoviti.“

Hrvatska: Karlo Uljarević 13 (6as, 4sk), Bruno Rebić 2, Antonio Jordano 9 (4sk), Toni Perković 11, Josip Barnjak 7 (4ol), Jan Palokaj, Domagoj Proleta 8, Lovro Buljević 8, Ivan Vrgoč 2, Mateo Čolak 3 (5sk), Luka Tomas, Dario Drežnjak 7 (4as)

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!