Rukomet

Dojam i dalje sjajan, hrvatski kadeti pregazili i Sloveniju na SP-u u Sjevernoj Makedoniji

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2019.
Dojam i dalje sjajan, hrvatski kadeti pregazili i Sloveniju na SP-u u Sjevernoj Makedoniji

Hrvatska muška kadetska reprezentacija nastavlja sa sjajnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji. U četvrtom kolu skupine A Hrvatska je pobijedila Sloveniju 31:21 i tako ostala na prvom mjestu ljestvice...

Desetak minuta trebalo je mladim hrvatskim rukometašima da usklade sve linije obrane i napada i preuzmu vodstvo od Slovenije. Malo ih je u tom početnom razdoblju poremetilo dvostruko isključenje Matea Maraša, vrlo važnog obrambenog igrača, u uvodnih pet minuta, pa su Slovenci to vješto iskoristili. Ali kada su u 11. minuti, hrvatski rukometaši prvi put poveli, (6:5) Slovenija je praktički nestala s terena. Sjajno je funkcionirala obrana 3-2-1 za koju hrvatski suparnici jednostavno nisu imali rješenja. Svaku njihovu pogrešku, ili obranu Stipe Purića na vratima, a bilo ih je sedam u prvom dijelu, Hrvati su nemilosrdno kažnjavali u kontri. Mateo Maraš je svoju agresivnost iz obrane preselio u napad i silovito bušio mrežu slovenskog vratara. U prvom dijelu imao je realizaciju četiri od pet. Hrvatska je već u 16, minuti imala plus tri, u 22, plus četiri, a na predahu pet pogodaka prednosti na svojoj strani (16:11).

S dva brza pogotka na samom početku drugoga dijela Hrvatska još povećava svoju prednost. Nakon desetak minuta igre u nastavku već je velikih devet razlike za hrvatsku izabranu vrstu. Slovenci su jedinu ozbiljnu seriju od tri pogotka za redom imali između 48. i 50. minute kada su došli na minus šest. Ali se onda Hrvatska opet uozbiljila, pa u jednom razdoblju i sa samo tri igrača u polju sačuvala svoja vrata netaknuta. Naime, uz dva isključena igrača, morali su odraditi i kaznu isključenja izbornika Siniše Markote koji je preglasno prosvjedovao na jednu sudačku odluku. Ali nije to hrvatske rukometaše previše izbacilo iz ritma. U posljednjoj minuti su stigli do najveće prednosti od 11 pogodaka razlike. Završilo je s plus deset 31:21. Više nego dovoljno za izuzetno uvjerljiv dojam i mirno čekanje Španjolaca u posljednjem kolu.

Ponovno je čak devet igrača bilo među strijelcima. Najbolji Fran Mileta sa šest pogodaka iz osam udaraca. Pet je dao Karpo Sirotić koji je imao i pet asistencija pa je izabran za igrača susreta. Među Slovencima najbolji Staš Jovičić Slatinšek s osam pogodaka.

Hrvatska je s osam bodova vodeća reprezentacija skupine A. Španjolska ima bod manje. Sutra 12. kolovoza u 20.30 baš te reprezentacije međusobno odlučuju o prvom mjestu i uvjetno rečeno lakšem suparniku u osmini finala. Važno je reći Hrvatskoj odgovara i remi jer ima bolju ukupnu gol-razliku i bod više od Španjolske.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!