Nogomet

Bišćan: "Nismo očekivali da će biti ovako mirno, ali zasluženo smo prošli dalje"

Jan Šneler • četvrtak, 15.08.2019.
Bišćan: "Nismo očekivali da će biti ovako mirno, ali zasluženo smo prošli dalje"
Foto: Pixsell

Lakše nego što se očekivalo, Rijeka je na gostovanju u Škotskoj svladala Aberdeen i došla do željenog prolaza u play-off fazu kvalifikacija Europske lige...

Riječani su ostvarili ono po što su došli u Škotsku i s velikim osmjehom na licu vraćaju se doma. Pobjeda od 2:0, jednaka kao tjedan prije na Rujevici donijela im je prolaz u posljednju fazu kvalifikacija za nastup u grupnoj fazi Europske lige. Aberdeen kao i u prvom susretu nije bio dorastao riječkoj momčadi, a sličnog razmišljanja bio je i trener Igor Bišćan.

"Nismo očekivali da ćemo imati dva gola viška i igrača više nakon pola sata. Na kraju je bilo mirno, ali to smo mi napravili. Ne samo danas već i u prvom ogledu. Bili smo agresivni od početka i uspjeli smo pronaći priliku za prvi pogodak dosta rano", rekao je Bišćan na konferenciji za novinare.

Rijeci je pomoglo isključenje Funsa Oja u 20. minuti susreta nakon čega je postalo jasno kako su šanse domaćih svedene na minimum, ako su i nakon pogotka Antonija Čolaka uopće i postojale.

"U ovakvim utakmica svi imaju veliku želju, ali ta želja vas može odvesti u krivom smjeru. Ipak, bez obzira na isključenje, zaslužili smo pobjedu i prolaz u sljedeći krug", dodao je trener Rijeke.

Za nastup u Europskoj ligi Rijeci još treba pobjeda protiv belgijskog Genta koji je prošao ciparski AEK. Jasno, Bišćan nije još sa svojim timom gledao Belgijce, ali sigurno da će u narednim danima raditi na pripremi tog susreta.

"Ne mogu puno reći o Belgijcima, ali pripremit ćemo se i ako ćemo se boriti kao danas, imat ćemo veliku šansu", istaknuo je trener Rijeke.

Bišćan je također otkrio kako se nada da će im u HNS-u omogućiti odgodu susreta s Osijekom koja se treba igrati u nedjelju. Ne bi to bio loš potez iz Saveza jer trenutno je puno važnije da oba hrvatska predstavnika u europskim natjecanjima, Dinamo i Rijeka, ostvare plasman u grupnu fazu željenih Kupova.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!