Nogomet

Braović: "Onakav nastup kakav je imao u Mađarskoj, Dinamo će trebati i protiv Rosenborga"

Mihaela Bradovski • petak, 16.08.2019.
Braović: "Onakav nastup kakav je imao u Mađarskoj, Dinamo će trebati i protiv Rosenborga"
Foto: FaH

Hrvatski stručnjak Hrvoje Braović radio je i u Norveškoj i u Dinamu, a tvrdi kako će Modri protiv Rosenborga imati na drugoj strani vrlo ozbiljnog i homogenog protivnika...

Discipliniranost je uvijek krasila norveške momčadi pa je tako i sada. Takav je i Rosenborg, tvrdi Hrvoje Braović, koji je radio u Norveškoj i dobro piznaje tamošnji nogomet.

"Norveške momčadi su uvijek čvrste, fizički jake i disciplinirane i protiv njih moramo biti maksimalno oprezni, koncentrirani i ozbiljni. Onakav nastup kakav je imao u Mađarskoj, Dinamo će trebati i protiv Rosenborga, nimalo slabiji", kaže Hrvoje Braović za Sportske novosti.

Rosenborg je jedno vrijeme imao apsolutnu dominaciju u Norveškoj i igrao Ligu prvaka.

"Ta momčad Rosenborga poznata je svima, a stvorio ju je veliki trener Nils Arne Eggen. Nakon njegovog odlaska nastala je praznina, ali sada se polako vraća. Norveška liga je danas dosta izjednačena i više je kvalitetnih klubova. Rosenborg više nije sam, nije niti vodeći i tek sada hvata priključak. Danas igra u sustavu 4-3-3, napadački iako je i dalje homogenost u prvom planu. Tu je nekoliko odličnih pojedinaca poput napadača Soderlunda, veznjaka Jensena i beka Melinga, ali najveća snaga je momčadski duh."

Dinamu daje malu prednost u slučaju da Modri budu čvrsti i ozbiljni kao u Budimpešti.

"Bit će to jako teške utakmice, a Dinamova je prednost u tehničko-taktičkom dijelu te uz maksimalan respekt kakav je bio u Budimpešti, to bi moglo prevagnuti. protiv Skandinavaca uvijek odlučuju nijanse."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!