Nogomet

Burić: "Htjeli smo da je utakmica s Goricom i ranije kako bismo što prije pokazali pravo lice"

Petar Jenjić • petak, 16.08.2019.
Burić: "Htjeli smo da je utakmica s Goricom i ranije kako bismo što prije pokazali pravo lice"
Foto: FaH

Trener Hajduka Damir Burić najavio je utakmicu protiv Gorice te kako ne voli igrati previše u širinu već direktno prema golu. Dodao je kako se radi o kvalitetnom protivniku koji je prošle sezone ostao neporažen u dvobojima sa splitskom momčadi...

Pred Hajdukom je utakmica na Poljudu protiv Gorice. Bili su prošli tjedan zaključili porazom u Koprivnici, a trener Damir Burić napravio je analizu spomenute izgubljene utakmice.

"Puno smo razgovarali ovaj tjedan, imali smo dosta stvari za analizu. Naša bijela linija koja se vuče posljednjih nekoliko utakmica da stvaramo dosta šansi, ali je manjak što ne zabijamo golove. Protiv Belupa imali smo nekoliko odličnih situacija, upravo smo na tome radili. Bilo je nesretnih okolnosti, ali krećemo od nas i stvari koje možemo napraviti bolje. Razočarani smo, ovaj je tjedan za nas bio jako dug. Poraz se dogodio, a ne znamo ni sami kako. Htjeli smo da je utakmica s Goricom i ranije od nedjelje kako bismo što prije pokazali pravo lice."

Što se tiče momčadi, Josip Posavec podignuo je intenzitet rada te još trebaju vidjeti. Vučur i Jurić duže su ozlijeđeni, a svi ostali normalno su trenirali. Za utakmicu bi trebao biti spreman i Čolina.

Hajduk protiv Gorice nije uspio nijednom slaviti prošle sezone.

"Prošle sezone Gorica nije pobijeđena, to govori kako se radi o kvalitetnom protivniku. Svoj plan imamo, totalno se fokusiramo na nas. Naša je želja pokazati ono što znamo i biti dominantni kao u prijašnjim utakmicama. Ako tako bude u nedjelju, veselim se. Imaju više igrača koji su u napadačkoj liniji jako opasni. Lovrić, Ndiaye, Miya. Jako su brzi igrači, moramo biti oprezni, mislim da ćemo na to biti spremni."

S obzirom na to da neće biti Simića u kadru, uskočiti bi mogao i mladi Mario Vušković.

"Jako sam zadovoljan s Marijom Vuškovićem. Trebamo uzeti u obzir da je rođen u studenom 2001. godine i kada to znaš i vidiš što radi na terenu, kažeš "vau". Veliki je talent, ali moramo biti oprezni, želimo mu dati prostor i sigurnost. Bit ćemo uz njega kada bude spreman to je to. Rekao sam mu da to može biti i u nedjelju, da mora biti spreman na to."

Karakteristično za Burića, Hajduk dosta inzistira na presingu.

"Kad malo bolje pogledati i analizirate utakmice, vidjet ćete da smo protiv Lokomotive iz presinga zabili gol. Opasni smo po pitanju okomitih akcija u dubinu, to su svi vidjeli, mogu vidjeti školski izvedene akcije. Naša akcija nije samo presing, ne volimo igrati previše u širinu, cilj je gol. Kratkim, brzim putem doći do gola. U Koprivnici je bilo dosta situacija za to. Kada ih ne iskoristite, trebate uzeti dozu kritike, ja ju uzimam. Ako ćemo biti objektivni, ako zabijemo dva-tri gola, onda i možemo primiti dva. Na kraju sve leži na nama. Mirne glave i vruća srca donijeti pravu odluku u prvom trenutku."

Prijelazni rok traje još dva tjedna, a Burić ističe da se u momčad može dovesti i igrač u kojem se vidi perspektiva te da nije bitna pozicija, ako je kvalitetan. Početak nove sezone jako je zanimljiv.

"Sve su vodeće momčadi igrale sa sličnim protivnicima i svi su imali određene probleme. Prvenstvo je jako zanimljivo, nema ekipe kao što je prošle sezone bio Rudeš. S te strane naša igra može biti jako promjenjiva. Kada smo protiv Belupa ostali s igračem manje, to nitko nije primijetio, no nismo uspjeli kreirati opasne situacije. Postoje stvari na koje moramo pripaziti."

Boro Primorac stigao je na čelo Akademije.

"Lijepa vijest za sve igrače Hajduka, vratila se legenda kluba. Bio je godinama suradnik jednog od najvećih trenera Arsenea Wengera. Njegovo iskustvo i znanje za Hajduk bogatstvo je koje se treba iskoristiti na pravi način. Puno mu sreće želim, svi smo sretni što je tu", dodao je Burić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!