Tenis

Madison Keys do pete i najveće titule u karijeri

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.08.2019.
Madison Keys do pete i najveće titule u karijeri
Foto: EPA

Amerikanka Madison Keys pobjednica je velikog turnira u Cincinnatiju. Ona je u finalu bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove koju je svladala u dva seta...

Neočekivano finale u Cincinnatiju donijelo je izjednačen i neizvjestan dvoboj, a Madison Keys slavila je u dva seta protiv Svetlane Kuznjecove.

Nakon nešto manje od dva sata igre Keys je došla do pobjede 7:5, 7:6 i tako je stigla do prve titule na Premier Mandatory turnirima. Inače ovo joj je bilo treće finale na tako visokoj razini, u prva dva igrala je još 2016. godine i izgubila u Rimu od Serene Williams sa 7:6, 6:3 te u Montrealu od Simone Halep istim rezultatom.

Obje su u Cincinnati došle u relativno lošijoj formi i nije se očekivalo da će otići baš tako daleko, ali imale su iza sebe sjajan tjedan i zasluženo su se borile za titulu.

Kuznjecova može žaliti za boljim rezultatom. U prvom setu imala je prednost od prvog gema, servirala je za set kod 5:4, no nije izdržala i Keys je napravila preokret te uzela set sa 7:5. Još i ranije tijekom seta Ruskinja je imala priliku prelomiti ga u potpunosti, kod 4:2 imala je 15:40 i još jednu break priliku, ali nije to znala iskoristiti.

Slično je bilo i u drugom setu. Ponovno je Kuznjecova rano došla do breaka, kod 5:4 servirala za set i stala. Drugi set je otišao u tie-break gdje je Amerikanka bila bolja sa 7:5.

WTA Cincinnati, finale:
Madison Keys (SAD, 16) - Svetlana Kuznjecova (Rusija) 7:5, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!