Nogomet

Na današnji dan: Vatreni odigrali 100. službenu utakmicu

Petar Jenjić • srijeda, 21.08.2019.
Na današnji dan: Vatreni odigrali 100. službenu utakmicu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska nogometna reprezentacija na današnji je dan prije 17 godina odigrala svoju jubilarnu 100. utakmicu...

Na današnji dan 2002. godine hrvatska nogometna reprezentacija ubilježila je jubilarnu stotu utakmicu, a protivnik je u prijateljskom susretu bio Wales. Bio je to početak novog ciklusa i priprema za EURO u Portugalu, počele su se isprobavati razne varijante pa tako niti utakmica odigrana u Varaždinu nije ponudila puno.

Hrvatska je dominirala kroz prvo poluvrijeme, ali Wales je bio taj koji je odnio prednost na poluvremenu. Igrala se 11. minuta kada je hrvatska vezna linija izgubila loptu, a Simon Davies pretrčao Roberta Kovača i matirao Stipu Pletikosu.

Većinu vremena kroz prvo poluvrijeme Hrvatska je imala loptu u svojim nogama, dok je Wales igrao klasični "bunker".

Rezultat se nije promijenio sve do 77. minute, a tada je remi Hrvatskoj donio Mladen Petrić koji je iskorisio velšku neopreznost. Do kraja susreta imao je još jednu priliku, a zatim i Marijo Marić, no ostalo je 1:1.

Velšani su vodili gotovo 70 minuta i bez obzira na to što se radilo o prijateljskoj utakmici, pokazailo su veliku razinu borbenosti i momčadskog duha. Dosta je posla bilo pred Ottom Barićem koji je ipak Hrvatsku odveo na Euro u Portugal.

Za Hrvatsku su nastupili: Stipe Pletikosa, Boris Živković, Filip Tapalović, Josip Šimunić, Robert Kovač, Niko Kovač, Daniel Šarić, Davor Vugrinec, Goran Vlaović, Milan Rapaić, Tomislav Marić, Jerko Leko, Silvio Marić, Mladen Petrić, Marijo Marić, Tomislav Butina, Stjepan Tomas, Jurica Vranješ, Mario Bazina, Marko Babić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!