Nogomet

Norveški mediji: "Dinamo je težak protivnik, ali nije nepobjediv"

Jan Šneler • srijeda, 21.08.2019.
Norveški mediji: "Dinamo je težak protivnik, ali nije nepobjediv"
Foto: FaH

Uoči današnjeg prvog susreta play-offa Lige prvaka između Dinama i Rosenborga, u norveškim medijima velika je zainteresiranost za ovaj dvoboj...

Slično kao hrvatska, norveška javnost pokazuje znatan interes za današnji susret play-off faze kvalifikacije za Ligu prvaka između Dinama i Rosenborga. Norveški prvak ima zasluženi status u Norveškoj, najtrofejniji je njihov klub s brojnim europskim uspjesima i ne iznenađuje da su veliki dijelovi sportskih stranica posvećeni upravo današnjem susretu.

Norveški dnevnik Daglabet u posebnom tekstu o susretu ističe kako Rosenborg ima šanse za prolaz u grupnu fazu Lige prvaka. Navode kako je Dinamo izuzetno težak protivnik, ali da svakako nije nepremostiva prepreka. Veliku važnost pridaju ovoj utakmici jer ne smijemo zaboraviti kako je Rosenborg posljednji put nastupao u Ligi prvaka davne 2008. godine.

S druge strane, dnevnik VG donosi razgovor s Tomom Mangersnesom, skautom Rosenborga, koji je pokušao čitateljima dočarati snagu i kvalitetu Dinama. Istaknuo je Danija Olma kao Luku Modrića ove generacije, ali spomenuo i Brunu Petkovića za kojeg vjeruje kako bi mogao stvoriti probleme norveškim braničima.

"Dinamo je dobar kolektiv i poznato je kakve su hrvatske momčadi: tehničke i s puno promjena tempa. Znaju kontrolirati loptu. Najveće mane ipak ostavljam za interne razgovore sa stručnim stožerom", piše VG.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!