Nogomet

Mladi Šveđani pobjednici 21. izdanja turnira Međimurec

Branimir Korać, hns.family • srijeda, 21.08.2019.
Mladi Šveđani pobjednici 21. izdanja turnira Međimurec
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mladi nogometaši iz švedske Brommapojkarne pobjednici su 21. izdanja međunarodnog nogometnog U-13 turnira Međimurec.

Dvadeset i prvo izdanje turnira Međimurec otvorio je viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, a zanimljivo je kako je na ovom natjecanju u mladim danima nastupilo 14 od 23 srebrnih Vatrenih.

Pobjednici turnira iz Švedske svoj su uvjerljivi pohod kroz grupu, četvrtfinale i polufinale nastavili i u finalu, u kojem su bili bolji od praške Slavije. Brommapojkarna je do posljednje utakmice primila tek jedan pogodak, a čvrsta obrana bila je neprobojna i u finalu. Fizički nadmoćni Šveđani, uz najboljeg igrača turnira u svojim redovima Lucasa Bergvalla, nadigrali su sastav iz glavnog češkog grada.

U borbi za treće mjesto čast hrvatskog nogometa branio je splitski Hajduk, koji je nadvisio najveće iznenađenje turnira - švicarski Lugano. Bili tići slavili su s 3:1, a put srca Dalmacije odlazi i priznanje za najboljeg vratara turnira: Hajdukovu jedinicu Raula Bezeljaka.

Zagrebački Dinamo ždrijeb nije mazio te je protiv najvećih favorita i konačnih pobjednika Brommapojkarne morao igrati već u četvrtfinalu. Modri su na koncu u dvoboju s Legijom osvojili peto mjesto. U svojim redovima imali su i najboljeg strijelca turnira - Toni Majić postigao je 10 pogodaka.

Prošlogodišnji finalisti iz poljske Legije morali su se zadovoljiti šestim mjestom nakon visokog poraza od 1:6 u posljednjem nastupu protiv Dinama. U dvoboju za sedmu poziciju na konačnoj ljestvici Udinese je slavio nad MTK iz Budimpešte nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Od regionalnih klubova najbolje pozicionirana je Škola nogometa Međimurje Čakovec, koja je u borbi za devetu poziciju nadigrala Osijek. Varaždin je zauzeo 11. mjesto, a domaćini Škola nogometa Međimurec-Sloboda na kraju su bili 16.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!