Nogomet

Kutak za kladioničare: Rijeka na velikom ispitu u Belgiji

Petar Jenjić • četvrtak, 22.08.2019.
Kutak za kladioničare: Rijeka na velikom ispitu u Belgiji
Foto: FaH

Danas je puno toga u znaku Europske lige, a tako i dvoboj Rijeke koja gostuje kod belgijskoj Genta. Iz današnje nogometne ponude izdvojili smo još i dvoboj Ludogoreca i Maribora, kao i dvoboj četvrtfinala Winston Salema u kojem igraju Andrej Rublev i Denis Šapovalov...

Ludogorec - Maribor

Maribor je izbacio islandski Valur i AIK iz Stockholma, a to su dvije jedine pozitivne stvari za momčad na početku ove sezone. Nakon toga Rosenborg je bio prejak te ih je izbacio u Europsku ligu, dok u prvenstvu posebno nije dobro. U posljednjem kolu poražen je na gostovanju kod Celja, a nakon ukupno šest kola ima tek šest bodova, jednu pobjedu, tri remija i dva poraza. S druge strane, Ludogorec je bez većih problema prošao protiv TNS-a, a nakon šest kola vodeći je u prvenstvu s četiri pobjede i dva remija. Nema niti prevelikih problema s ozljedama, za razliku od gostiju kojima nastup šestorice igrača jest pod znakom pitanja.

Prognoza: Ludogorec hendikep (0:1)

Koeficijenti (Supersport): 1 @2.70, X @3.40, 2 @2.20

Andrej Rubljev - Denis Šapovalov

U noći s četvrtka na petak meč četvrtfinala u Winston Salemu odigrat će Andrej Rubljev i Denis Šapovalov. Bit će im to drugi međusobni dvoboj, a obojica imaju po jednu pobjedu. U nešto boljoj formi trenutno je Rubljev koji je u Cincinnatiju prošao kvalifikacije, a u osmini finala izbacio Rogera Federera, da bi ga na sljedećoj stepenici zaustavio Daniil Medvedev. S druge strane, Šapovalov je u Winston Salemu upisao prvi puta dvije pobjede još od kraja šestog mjeseca. S obzirom na prikazanu formu, očekujemo pobjedu ruskog tenisača.

Prognoza: pobjeda Rubljeva

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Šapovalova @1.75, pobjeda Rubljeva @1.85

Gent - Rijeka

Pred Rijekom je gostovanje kod Genta na posljednjoj prepreci pred Europskom ligom. Belgijska momčad igra jako dobro na domaćem terenu. U četiri odigrane utakmice postigla je ukupno 17 golova, a primila četiri. I u današnjoj utakmici očekujemo kako će domaćin visoko pritisnuti i tražiti što prije pogodak, ali isto tako i da će se Rijeka znati obraniti i pokušati iskoristiti rupe nastale čestim napadima protivnika. Iako protivnik nije lagan, očekujemo pozitivan rezultat, a momčad Igora Bišćana trebala bi postići barem jedan pogodak.

Prognoza: oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!