Nogomet

Osječani najavili dvoboj s Hajdukom: "Utakmica će biti tvrda, čvrsta i zahtjevna, odlučit će sitnice"

Petar Jenjić • petak, 23.08.2019.
Osječani najavili dvoboj s Hajdukom: "Utakmica će biti tvrda, čvrsta i zahtjevna, odlučit će sitnice"
Foto: Pixsell

Pomoćni trener Osijeka Zoran Marčetić i igrač Mirko Marić najavili su dvoboj protiv Hajduka. Šanse obiju momčadi su podjednake, no kao Osijek će se postaviti kao domaćin i ići na pobjedu od prve minute, kao i uvijek do sada...

Pred novinare je izašao pomoćni trener Zoran Marčetić koji se prvo osvrnuo na zdravstveno stanje momčadi u kojem nema promjena.

"U odnosu na Rijeku ništa se nije promijenilo. Izvan kadra i dalje su Mioč, Grgić, Pilj i Jugović. Grgić ima ozljedu koljena koja iziskuje duži ostanak, dok preostala trojica imaju mišićne ozljede i u procesu su oporavka koji teče dobro, no kada je riječ o takvim ozljedama potrebno je vrijeme. Nijedan od njih neće ući u konkurenciju, ako ne bude potpuno zdrav. Nijedan od njih nije trenirao ovog tjedna."

Prevelikih promjena u sastavu ne bi trebalo biti.

"Pred nama su još dva treninga u kojima trebamo do kraja definirati sastav. Razloga za velike rotacije nema, momčadi koje su nastupile u zadnja dva derbija pokazale su dobru izvedbu i vjerujem da će na tom tragu biti i sljedeća jedanaestorica za utakmicu s Hajdukom. Najjače momčadi naše lige iz nas izvlače najbolje. Momčad se nakon dva zadnja derbija napunila samopouzdanjem. Sigurni smo i vjerujemo u našu kvalitetu. Dobro se trenira i svi, od stručnog stožera do igrača mogu reći da s nestrpljenjem čekamo utakmicu. Želimo se natjecati s najboljima, a Hajduk je definitivno jedna od njih."

Momčad uvijek ide na pobjedu.

"Ne znam u kojoj utakmici nismo išli na pobjedu. Sve što na terenu tražimo jest da zabiju gol više i da pobijedimo, nema razloga da i sada bude. Posebno zato što smo dobili potvrdu u jakim utakmicama s Dinamom i Rijekom koje su dobro organizirane. Protiv njih smo uspjeli stvoriti nekoliko prilika, imamo na čemu temeljiti naš optimizam. Želimo pobijediti i radimo sve da osvojimo tri boda."

Igor Silva pojačao je konkurenciju na bekovskim pozicijama, ali nedostaje mu utakmica.

"Dvojbe uvijek postoje, uvijek tražimo najbolje. Dolaskom Igora Silve dobili smo da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača. Po onom što pokazuje je pojačanje, međutim, u svom prethodnom klubu nije bio u procesu treninga, on nema utakmica ove sezone, tako da sigurno nije sto posto u ritmu. Šorša je važan igrač, možda i najveći profesionalac koji na treningu najviše pretrči. Sve nas u stožeru veseli da imamo zdravu konkurenciju na svim pozicijama."

Nakon trenera na red je stigao igrač Mirko Marić koji je kazao kako je raspoloženje dobro uoči utakmice protiv momčadi koja je dobro krenula u sezonu.

"Raspoloženje je dobro, iako zadnje dvije utakmice zaslužili više od dva boda. Najvažnije je da nismo izgubili. Hajduk je nakon ispadanja iz Europe ušao dobro u sezoni, već su na četiri boda te nam je pobjeda veći imperativ nego njima. Idemo na pobjedu i tri boda kojima bi se priključili samom vrhu."

Protiv Dinama i Rijeke nije uspio zabiti, ali vjeruje da će mu se otvoriti protiv Hajduka.

"Vjerujem da hoću jer i protiv Dinama i protiv Rijeke bio sam u prilikama. Nisam uspio zabiti, ali vjerujem da će se vratiti protiv Hajduka. Pobjeda nam dosta znači jer svi naši konkurenti igraju međusobno nakon toga, tako da, uvjetno rečeno, imamo lakši raspored. Iskreno vjerujem u pobjedu jer smo i zadnjih sezona u utakmicama s Hajdukom, posebno u Gradskom vrtu. Tako da se nadam da neće pobijediti niti ovaj put."

Hajduk trenutno ima četiri pobjede, ima vrlo dobre pojedince, ali isto tako sve su momčadi protiv kojih je igrao imale prilike za golove. S obzirom na to da i igraju kod kuće, od početka se moraju postaviti tako da idu na pobjedu.

"Imaju četiri pobjede, prema naprijed su jako opasni. Tu su Eduok i Jairo, Caktaš iz drugog plana. I najmanju grešku koriste tako da moramo biti potpuno koncentrirani, posebno u obrani. Prema naprijed ćemo sigurno imati svoje prilike koje ćemo nastojati iskoristiti. Utakmica će biti tvrda, čvrsta i zahtjevna. Odlučit će sitnice, moramo biti skoncentrirani na prekidima. Na njima je i naša šansa, iako smo primili gol iz prekida protiv Rijeke. Prema naprijed smo uvijek opasni, tako da je to naša šansa. Igramo kod kuće i tu uvijek idemo na pobjedu. Tako se moramo postaviti od prve minute."

"Imat ćemo svoje prilike. Sve ekipe koje su igrale protiv njih imale su prilike. Vjerujem da ćemo iskoristiti i najmanje greške koje će sigurno biti. Njihovi pojedinci sigurno nisu bolji od naših i sigurno je da ćemo to pokazati u nedjelju."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!