Košarka

Hrvatice nisu iskoristile prvu meč loptu, protiv Norveške za A diviziju

Sportnet, Branimir Korać • subota, 24.08.2019.
Hrvatice nisu iskoristile prvu meč loptu, protiv Norveške za A diviziju
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 16 godinaporažena je u polufinalu Europskog prvenstva B divizije od Portugala te će protiv Norveške pokušati izboriti A diviziju...

Reprezentacija Hrvatske do 16 godina nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva B divizije. Bolji je bio Portugal s 49:45 (10-3, 16-14, 15-15, 8-13). U drugom polufinalu je Slovenija slavila nad Norveškom pa će tako Slovenija i Portugal odmjeriti snage za zlatnu medalju. Ta će utakmica biti sigurno manjih tenzija od one između Hrvatske i Norveške za treće mjesto, odnosno posljednjeg koje vodi nazad u elitnu A diviziju.

Izabranice Željka Ciglara su nervozno odigrale prvu četvrtinu, napadački najlošije u cijelom prvenstvu i za 10 minuta igre upisale tek tri poena i to sva tri iz slobodnih bacanja, niti jedan iz igre.

Iako je ostatak utakmice po četvrtinama bio izjednačen, u jednom je trenutku treće četvrtine portugalska reprezentacija imala i +13 (41:28). Ipak, hrvatske se kadetkinje ne predaju i minutu do kraja polaganjem Vivien Nejašmić dolaze na u sekundu dostižnih 48:45. No, izostao je finiš kakvog smo priželjkivali i Portugal s 49:45 ulazi u finale.

Dorja Iva Žaja je u ovoj utakmici postigla 16 poena uz 9 skokova, a Vivien Nejašmić je još jednom došla do double-double učinka s 11 poena i 10 skokova.

Portugal je do pobjede predvodila Ana Barreto s 18 poena i 9 skokova.

Utakmica za treće mjesto protiv Norveške koju je Hrvatska već pobijedila u grupnoj fazi na rasporedu je u subotu, 24. kolovoza u 17:15.

AUTOR: HKS

FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!