Košarka

Stao je veliki niz Amerikanaca: Australci im nanijeli prvi poraz nakon 13 godina

Petar Jenjić • subota, 24.08.2019.
Stao je veliki niz Amerikanaca: Australci im nanijeli prvi poraz nakon 13 godina
Foto: EPA

Košarkaši Australije svladali su SAD u prijateljskoj utakmici te tako stigli do prve pobjede protiv iste, nakon dugih 55 godina...

Veliki niz Sjedinjenih Američkih Država stao je noćas u Melbourneu gdje je Australija stigla do pobjede od 98:94, prve protiv SAD-a još od 1964. godine.

Tako je po prvi puta nakon 13 godina američka reprezentacija, koja je sastoji od NBA igrača, izgubila utakmicu. Time je stao niz od 78 uzastopnih pobjeda, a posljednji im je poraz nanijela Grčka u polufinalu Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Sjajan je bio Patty Mills koji je ubacio posljednjih deset poena svoje momčadi, a ukupno 30 na utakmici. Donovan Mitchell smanjio je zaostatak Amerikanaca na 97:94, nešto više od minute prije kraja.

Nakon toga uspjeli su izboriti i dvije prilike za produžetak, no prvo Mitchell, a zatim Joe Harris nisu bili precizni. Mills je s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu.

Osim Millsa, Andrew Bogut dodao je 16 koševa, Joe Ingles ubacio je 15 poena, a Aron Baynes 13 koševa.

"Željeli su pobjedu više, naučili smo lekciju", kazao je nakon utakmice Kemba Walker koji je predvodio SAD s 22 poena. Harrison Barnes dodao je 20 koševa.

Prijateljska utakmica:
Australija - SAD 98:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!