Nogomet

Tomasov: "Igram dobar nogomet, možda najbolji u karijeri, nada za poziv u reprezentaciju uvijek postoji"

Mihaela Bradovski • subota, 24.08.2019.
Tomasov: "Igram dobar nogomet, možda najbolji u karijeri, nada za poziv u reprezentaciju uvijek postoji"
Foto: Pixsell

Marin Tomasov uživa u Kazahstanu, Astana igra dobar nogomet, a Tomasov je jedan od pokretača. Posebno posljednjih tjedana igra vrlo kvalitetno te je bio strijelac i asistent u pobjedi protiv BATE Borisova 3:0...

Ako Astana na očekivani način dovrši posao protiv BATE Borisova, Marin Tomasov još jednom će zaigrati u grupnoj fazi Europske lige.

"Napravili smo veliki korak, ali morat ćemo biti oprezni u gostima i zatvoriti te njihove rane nalete, vrlo su iskusna momčad. Utakmica je bila stvarno zanimljiva, a moraš biti zadovoljan kada završi 3:0. Moći ćemo igrati drugačije u Bjelorusiji, ne moramo juriti, možemo stati i čekati na kontranapad gdje smo stvarno jako dobri", kaže Tomasov za Sportske novosti.

Astana više nije nogometni patuljak već je ozbiljno ime u svijetu nogometa.

"Već smo konstanta u skupinama europskih natjecanja, dogurali smo do 57. mjesta Uefine ljestvice i ne želimo popuštati. Otkad sam došao sve ide dobro, osjećam se odlično i to vraćam na travnjaku. Uživam u nogometu i ljudi me cijene, osjetim poštovanje i vidim da su zadovoljni onim što radim. Žao mi je što nismo prošli dalje prema Ligi prvaka, ni sam ne znam kako smo ispali od Cluja."

Što se tiče reprezentacije, Tomasov ne odustaje i nada se pozivu.

"Igram dobar nogomet, možda najbolji u karijeri, nada uvijek postoji. No imam osjećaj da se golovi koje ovdje zabijam ne cijene dovoljno. Ne želim se opterećivati, siguran sam da izbornik gleda i mlađe igrače, ali znam da bih imao još što dati reprezentaciji. Lagao bih kada bih rekao da se ne nadam, ali to nije u mojoj moći, mogu samo nastaviti raditi i nadati se da će sve doći prema zaslugama."

Dobre igre u Kazahstanu nisu ostale neprimijećene i postoje zainteresirani klubovi.

"Bilo je upitam ali Astana čini sve da me zadrži. Znam da je bilo ponuda, ali ne opterećujem se, fokusiran sam samo na utakmice, treninge, vidjet ćemo što će biti. Međutim u ovom klubu sve je posloženo i nikud mi se ne žuri."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!