Nogomet

Burić: "U utakmicu smo ušli dobro i onda iz neobjašnjivih razloga griješili i podigli protivnika"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.08.2019.
Burić: "U utakmicu smo ušli dobro i onda iz neobjašnjivih razloga griješili i podigli protivnika"
Foto: Pixsell

Hajduk je poražen u Gradskom vrtu 1:0, a Damir Burić nije bio zadovoljan viđenim. Posebno svojim igračima zamjera pogreške koje su vratile Osijek u utakmicu...

Individualne pogreške razlog su poraza, smatra Damir Burić. Hajduk je imao dovoljno prilika, nije ih iskoristio i zua to je kažnjen.

"Mislim da su svi vidjeli jako dobru utakmicu, prije svega zanimljivu. Mislim da smo ušli u utakmicu jako dobro i onda iz neobjašnjivih razloga radimo takve individualne pogreške i podižemo protivnika iz situacija da iz našeg kornera gubimo loptu, kod situacije koja se lako mogla obraniti. Podigli smo Osijek koji u prvom poluvremenu nije iskoristio svoje situacije, imao je još nekoliko šansi tako da je na račun prvog poluvremena zasluženo pobijedio. Mi smo se u drugom poluvremenu organizirali, imali smo bezbroj šansi, golman je puno toga obranio. Možemo žaliti za situacijama koje nismo iskoristili jer bi utakmica imala drugačiji tijek. Nama ostaje žal zašto ne igramo jednako oba poluvremena iako je bio takav plan, ali nismo to uspjeli realizirati."

Burić ističe kako je Osijek igrao dosta zatvoreno i na kontranapade.

"Osijek je stajao u dobrom bloku, organizirano, usko i iz toga su radili svoje kontre i polukontre i imali smo osjećaj kao da oni igraju u gostima. Dogodilo se to što se dogodilo i na nama je da brzo učimo i izvučemo pouke iz svega toga."

Što se tiče hrvatskog nogometa, smatra da se kvaliteta posljednjih godina značajno podigla.

"U hrvatskom nogometu iskristaliziralo se više momčadi koje su u vrhu. Dinamo svojom kvalitetom pokazuje put i u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka. Nama je cilj biti konkurentni, vidimo da i Osijek ima jako dobre i kvalitetne igrače i da je dobro organiziran, vidimo i da Rijeka ima jako kvalitetnu momčad i liniju kojom ide, tu je i Gorica. Za hrvatski nogomet to je jako dobro i u odnosu na prijašnje godine se podigao kvalitetom te postao izjednačeniji, a liga zanimljivija. Ovakvih utakmica bit će puno, a to je za gledatelje jako interesantno."

Sa svojim igračima morat će obaviti razgovor i ukazati im na pogreške koje su radili.

"Kada su razmaci između prve i druge linije bili veliki i kada se nije radio pritisak na loptu, protivnik je dolazio do tih međuprostora. Mi smo se drugačije dogovorili i zato je na nama da još jednom to kvalitetno analiziramo i da vidimo gdje smo griješili."

Slijedi mu na Poljudu dvoboj protiv Dinama u kojem neće imati na raspolaganju Eduoka i Ismajlija.

"Što je tu je, moramo sada izaći bez njih, ovo s Ismajlijem je bilo praktički u zadnjoj sekundi. Žao nam je zbog igrača, posebno jer je Ismajli igrao jako dobru utakmicu, ali imamo druge igrače koji moraju uskočiti i zamijeniti ih. Nadam se da ćemo u tome uspjeti."

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!