Košarka

Održan ždrijeb Prve ženske lige košarkašica

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.08.2019.
Održan ždrijeb Prve ženske lige košarkašica
Foto: Pixsell

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza je u ponedjeljak, 26. kolovoza, održano izvlačenje natjecateljskih brojeva klubova Prve ženske lige za sezonu 2019/2020...

Ždrijebu su nazočili Franjo Šiljeg (KK Flumen Sancti Viti), Željko Alatović (ŽKK Medveščak), Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega), Ivan Đukić i Ivica Bolković (ŽKK Pula), Braslav Turić (ŽKK Ragusa), Neven Periša (ŽKK Šibenik) Dean Nemec i Željko Ciglar (KK Trešnjevka 2009), Marija Mazija (ŽKK Zadar), Đuro Simon (ŽKK Zagreb) te Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a, Branko Sikirić, voditelj financija, Darko Kotaranin, povjerenik natjecanja i Vlatka Tomičić iz Povjerenstva za natjecanje.

Plasman u Prvu žensku ligu su u kvalifikacijama ostvarile igračice KK FSV-a, a s Prvom ligom su se oprostili ŽKK Brod na Savi, KK Mursa i ŽKK Podravac Gigant te će tako od sezone 2019/20 Prva ženska liga brojati sljedećih 10 klubova:

KK FSV
ŽKK Medveščak
ŽKK Plamen Požega
ŽKK Pula
ŽKK Ragusa
ŽKK Split
ŽKK Šibenik
KK Trešnjevka 2009
ŽKK Zadar
ŽKK Zagreb

Prve utakmice Prve ženske lige odigrat će se 12. listopada 2019., a posljednja utakmica regularnog dijela, tj. XVIII. kola predviđena je za 21. ožujka 2020.

U odnosu na prethodnu sezonu, osim smanjenja broja klubova radi koncentracije kvalitete u nacionalnoj ženskoj ligi, još je nekoliko novosti. Prvi put nakon sezone 2013/14 igra se i četvrtzavršnica i to na dvije pobjede. Poluzavršnica se, kao i do sada, igra na dvije pobjede, a završnica na tri.

Klubovi Prve ženske lige u sezoni 2019/20 moraju nastupati i s dvije mlađe dobne kategorije od kojih jedna obavezno mora biti U-13, a sve u cilju proširenja baze igračica.

1. kolo:
Split - FSV
Šibenik - Pula
Ragusa - Zagreb
Zadar - Medveščak
Plamen Požega - Trešnjevka 2009

HKS

FOTO: v

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!