Nogomet

Bjelica: "U Ligi prvaka očekujem bolji Dinamo, a tamo idemo na pobjedu u svakoj utakmici"

Jan Šneler • utorak, 27.08.2019.
Bjelica: "U Ligi prvaka očekujem bolji Dinamo, a tamo idemo na pobjedu u svakoj utakmici"
Foto: Pixsell

Nakon remija u drugom susretu play-offa protiv Rosenborga (1:1), Dinamo se plasirao u grupnu fazu Lige prvaka, a vidno zadovoljan tim ishodom bio je trener Modrih Nenad Bjelica…

Prije malo više od godinu i pol dana, Nenad Bjelica preuzeo je klupu Dinama. Tada Modri nisu djelovali kao kompaktna momčad, ali u samo godinu i pol, Bjelica je Dinamo doveo do povijesnog uspjeha u Europskoj ligi i ulaska u grupnu fazu Lige prvaka. Večeras Dinamo nije djelovao sjajno, iako smo možda svi razmaženi sjajnim predstavama koje su Modri pokazivali u Europi zadnje dvije sezone.

"Dosta teško prvo poluvrijeme. Izgledali smo malo uplašeno, protivnik je bio opasan iz ubačaja. Otišli smo na pauzu s 1:0, smirio sam dečke i podigao samopouzdanje. Kada analiziramo dvije utakmice, zasluženo idemo dalje. Rezultat od 2:0 je lijep, ali ništa ne garantira. Psihološki laka utakmica za njih, za nas teška", rekao je nakon utakmice trener Dinama.

U poluvremenu je Bjelica očito dao dobre savjete svojim igračima jer je u drugih 45 minuta Dinamo ušao znatno bolje. Nije više bilo toliko dekoncentracije, počeli su više igrati po podu i tražiti lakša rješenja kojima bi mogli probiti obranu Rosenborga.

"Smirio sam igrače. Rekao da rade jednostavnije stvari. Sretan sam i jako ponosan na dečke. Čekali smo godinu dana, korak po korak i sad želimo ostaviti u Ligi prvaka dubok trag", dodao je Bjelica.

“Joker s klupe“ bio je Amer Gojak koji je ušao umjesto indisponiranog Izeta Hajrovića. Nakon samo par minuta igre Gojak je postigao prekrasan pogodak kojim je donio Dinamu mirnoću i faktično potvrdu prolaska u grupnu fazu Lige prvaka.

"Drago mi je zbog Amera. Osporavan je, postigao je već četiri pogotka. Jako sam sretan zbog njega. On uvijek ostavlja srce na terenu, a to je glavni preduvjet za igrati u Bjeličinoj momčadi“, pohvalio je Bjelica večerašnjeg Dinamovog heroja i dodao što očekuje u Ligi prvaka:

"Očekujemo bolji Dinamo. Očekujem utakmice bez opterećenja i utakmice u kojima ćemo ići na pobjedu".

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!