Nogomet

Kako su igrali: Gojak savršen, Livaković siguran, Hajrović još jednom dosta slab

Jan Šneler • utorak, 27.08.2019.
Kako su igrali: Gojak savršen, Livaković siguran, Hajrović još jednom dosta slab
Foto: Pixsell

Dinamovi igrači odigrali su lošije nego u Maksimiru, ali svejedno su izborili nastup u grupnoj fazi Lige prvaka...

Dominik Livaković - Još jednom sjajan. Reprezentativno sjajan. Skinuo je dva sjajna pokušaja Norvežana, kod pogotka nemoćan iako je i to umalo obranio.

Marin Leovac - Dosta nesiguran u obrani, u napadu vrlo rijetko zbog čestog pritiska Norvežana. Griješio puno u predaji lopte u prvom dijelu, ali u nastavku znatno bolji.

Dino Perić - Puno posla je imao, trebalo je obraniti taj ogromni broj ubačaja koji su uputili Norvežani. Nije direktan krivac za pogodak. U ovakvim susretima stoperi su na povećalu, a samo jedan primljeni pogodak u 180 minuta ipak govori da su dobro odigrali.

Emir Dilaver - Slično kao Perić. Puno posla, dosta skokova što je dosta iscrpljujuće u ovako psihološki teškim susretima. Malo je zakasnio kod prvog pogotka, trebao biti bolje pozicioniran. Inače daleko više sigurniji u predaji lopte i izbacivanju, ali danas je bila specifična utakmica.

Petar Stojanović - Ponovno imao najteži posao čuvajući Samuela Adegenbroa, zakasnio upravo kod bloka prilikom ubačaja za prvi pogodak. Još nekoliko puta tijekom susreta ispadao nakon driblinga, ali ne mogu mu se zamjeriti trud i solidan posao koji je na kraju odradio u obje utakmice.

Nikola Moro - Imao dvije solidne prilike za postizanje pogotka, ali nažalost nije se uspio upisati u strijelce. Dosta neprimjetan, ali odradio je također puno „prljavog“ posla. Trudio se, slično kao i Ademi pretrčao jako puno i oduzeo dosta lopti.

Arijan Ademi - U prvom dijelu nekoliko krivo dodanih lopti iz kojih je Rosenborg mogao opasno zaprijetiti. Ponovno pretrčao velik broj kilometara i kapetanski odveo Dinamo u Ligu prvaka.

Mislav Oršić - Pogriješio kod prvog pogotka kada mu je Mike Jensen došao iza leđa. Nije ovo bio Oršić kakvog smo navikli gledati, ali Dinamo je imao problema s iznošenjem lopti u prvom dijelu pa su tako i krila ostala prilično neiskoristiva.

Dani Olmo - Trudio se, motivirao suigrače, pokušavao, ali od početka se vidljivo da je jako nervozan. Olmo je najbolji igrač Dinama, ali očito da je danas bio pod dojmom i imao veliku želju da se Modri plasiraju u Ligu prvaka. Ipak, iako nije bio na razini zadatka, prolazna ocjena.

Izet Hajrović - Još jedna slabija Hajrovićeva predstava. Premalo pomagao Stojanoviću u obrani, u napadu gotovo nevidljiv i potpuno opravdano zamijenjen u 66. minuti.

Bruno Petković - Iznimno se trudio, dobio velik broj duela i pretrpio ogroman broj što sviranih, što nesviranih prekršaja. Nije se upisao u strijelce, ali ponovno jedan od boljih u Dinamovoj momčadi, naročito u indisponiranom prvom dijelu.

Amer Gojak - Heroj Dinama. Već nakon ulaska imao veliku priliku, a u 71. minuti fantastično pogodio za izjednačenje. Bjeličin joker s klupe donio je Dinamu potreban mir.

Iyayi Atiemwen - Premalo igrao za ocjenu.

Mario Gavranović - Premalo igrao za ocjenu.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!