Tenis

Marin Čilić Slovaka izbacio u tri seta, u trećem napravio veliki preokret

Branimir Korać • srijeda, 28.08.2019.
Marin Čilić Slovaka izbacio u tri seta, u trećem napravio veliki preokret
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je u drugo kolo US Opena. U prvom kolu igrao je protiv Slovaka Martina Kližana kojeg je svladao u tri seta. Ivo Karlović na žalost morao je predati meč Francesu Tiafoeu...

Odličan nastup Marina Čilića u prvom kolu US Opena. Martin Kližan pokušao je parirati, ali jednostavno nije išlo, Čilić je bio bolji protivnik i zasluženo je slavio.

Posebno dobro Marin je igrao u prva dva seta gdje nije ostavio nikakvu šansu Kližanu dok je s druge strane u trećem pokazao volju na kraju okrenuvši tie-break u kojem je gubio sa 6:2.

Kližan je bolje ušao u meč i došao je do breaka već u prvom gemu te održavao prednost sve do 3:1. Nakon toga Čilić radi seriju čak 9:0, uzima prvi i rješava drugi set u svom sjajnom razdoblju igre.

U trećem setu Kližan se malo stabilizirao i doveo set do tie-breaka. Tamo je odmah krenuo s 4:0, vodio je i 6:2, ali Marin od tog trenutka uzima narednih svih šest poena i pobjedu.

Čilić je pogodio 17 aseva uz devet dvostrukih servis pogrešaka te je realizirao četiri od devet break prilika. Nije puno griješio, bio je agresivan i pokazao obrazac prema kojem bi trebao nastaviti.

U drugom kolu igrat će protiv Nijemca Cedrik-Marcela Stebea koji je slavio u četiri seta protiv Filipa Krajinovića. Sa Stebeom se susreo jednom i to u Wimbledonu 2012. godine kada ga je svladao u četiri seta sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:2.

Ivo Karlović za razliku od Marina nije prošao u drugo kolo. Karlović je od rane faze imao problema s trbušnim zidom i bio je prisiljen predati meč početkom trećeg seta.

US Open, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 22) - Martin Kližan (Slovačka) 6:3, 6:2, 7:6(6)
Frances Tiafoe (SAD) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:2, 6:3, 1:2 predaja Karlović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!