Nogomet

Norveški mediji žale za propuštenim prilikama i hvale igru Rosenborga: "Gorak okus ostaje"

Jan Šneler • srijeda, 28.08.2019.
Norveški mediji žale za propuštenim prilikama i hvale igru Rosenborga: "Gorak okus ostaje"
Foto: FaH

Dan nakon remija protiv Dinama (1:1), Rosenborg se sprema za grupnu fazu Europske lige, a norveški mediji puni su hvale za aktualne prvake...

Jučerašnji remi protiv Dinama (1:1) u uzvratnom susretu play-off faze Lige prvaka nije razočarao norveške medije. Prema pisanju najtiražnijih listova, Rosenborg se nije osramotio nego je hrabro odigrao i većina žali za propuštenim prilikama u prvom dijelu.

U tom periodu Rosenborg je stvarno bio bolja momčad, iznimno visoko su stajali i onemogućili Modrima da iznesu loptu iz svoje polovine. Kako je vidljivo u donjem grafu, upravo u nastavku susreta Dinamo prelazi više u fazu napada, sve je opasniji i konačno dolazi do pozitivnog ishoda.

Rosenborg BK - GNK Dinamo Zagreb Rezultati uživo

"Na sat vremena, Rosenborg je igrao nogomet u kojima su bile vidljive naznake Eggenove ere. Ukratko, bilo je to magično. Između 21 i 21:45, Rosenborg je bio u pravoj zoni. Kada je Rosenborg trebao nešto više, momčad je igrala najbolji nogomet u posljednjih deset godina", hvali momčad Morten Pedersen iz Dagbladeta.

Koliko Norvežani hvale Rosenborg, toliko cijene Dinamo. Nema sumnje kako Modri zaslužuju čestitke, iako nisu odigrali na najvišoj mogućoj razini. Dinamo je protivnik protiv kojeg je momčad Rosenborga odigrala možda i svoju ponajbolju utakmicu, ali jednostavno nije bilo dovoljno. Afterposten je to ovako lijepo prokomentirao.

"Gorak okus ostaje. Bilo je ovo jako blizu. Rosenborg se popeo na najvišu visinu protiv dobre europske momčadi. Atmosfera na stadionu ne pamti se od pobjede nad Ajaxom prije dvije godine. Kada se malo slegnu stvari, kada se smire igrači i navijači, rezultat protiv Dinama mogao bi se pokazati kao najboljom stvari koja se mogla dogoditi".

Skromni, a opet ambiciozni i hrabri. Norvežani su dali sve od sebe i nisu uspjeli. Nema veze, pišu njihovi mediji, Rosenborg i dalje može jako puno financijski zaraditi ulaskom u Europsku ligu. Rosenborg će teško do mjesta u trećoj jakosnoj skupini, ali protiv ovakve momčadi niti onima najboljima neće biti lako. Norvežani već pišu kako u Trondheim mogu doći Manchester United, Arsenal ili Sevilla. Dobri dvoboji ponovno će se igrati na Lerkendalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!