Nogomet

Gorgon optimist pred utakmicu: "Želimo taj jedan korak više"

Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2019.
Gorgon optimist pred utakmicu: "Želimo taj jedan korak više"
Foto: Pixsell

Kapetan Rijeke Alexander Gorgon najavio je utakmicu protiv Genta u kojoj momčad može izboriti Europsku ligu. Kazao je kako je pred njima veliki izazov, belgijska momčad ima dosta pojedinaca koji mogu napraviti razliku, ali da vjeruje kako mogu uspjeti uz pomoć navijača...

Iako je bez utakmice gotovo 50 dana, Alexander Gorgon spreman je za večerašnju utakmicu protiv Genta koja će odrediti hoće li Rijeka ući u skupine Europske lige.

"Večeras nas čeka veliki izazov, mislim da je svima jasno da je Gent favorit. Vidjeli smo da u sportu to ništa ne znači, da je sve moguće. Možemo iznenaditi, ali naravno da nam treba izuzetan nastup da sve funkcionira u momčadi. Treba pronaći pravi balans u igri, da budemo koncentrirani na igru, a s druge opušteni s razmišljanjem da nešto možemo napraviti. Sve je moguće, vjerujemo u sebe. Treba nam i malo sreće, ali nju treba i zaslužiti. Zato ćemo dati sve od sebe kako bi bila na našoj strani."

Igrači su potpuno spremni za susret koji kreće od 21 sat.

"Ovo su za igrače najljepše utakmice, nije to prvenstvo kad sa svakim igraš četiri puta i sve protivnike dobro poznaješ. Igramo protiv ekipe koju ne znamo tako dobro i svi smo još i više koncentrirani. Želimo taj jedan korak više. Značilo bi nama igračima, klubu i svima okolo. Nije dobro da samo razmišljamo da nešto moramo, nego da budemo i malo opušteniji te uživamo u igri. Tada sam siguran da će biti sve u redu."

Gorgon se za Novi list osvrnuo i na kvalitetnog protivnika.

"Cijeli grad jedva čeka utakmicu, jednako kao i mi koji smo jako optimistični. Bitno je da što više hrvatskih ekipa igra Europi, kao što je već uspio Dinamo. Nama tek preostaje izboriti nešto veliko. Gent ima kvalitetu, dosta pojedinaca koji mogu napraviti razliku. Ali, ako odigramo svoju igru, budemo pravi, neće nas tako lako proći. Bit će to drugačija utakmica i nadam se da uz pomoć navijača možemo protiv vrlo dobre momčadi. Ne trebamo se bojati."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!