Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 29.08.2019, 20:00 h, Rujevica
Suci: Francois Letexier (Francuska)
Rijeka
Rijeka
Jakov Puljić 32'
1:1(1:1) Gent
Ihor Plastun 33'
Gent

Kvalitetniji Gent prejak za Rijeku i zasluženo prolazi dalje

Jan Šneler • četvrtak, 29.08.2019.
Kvalitetniji Gent prejak za Rijeku i zasluženo prolazi dalje
Foto: FaH

Uzvratni susret play-offa Europske lige Rijeka je odigrala nedovoljno dobro i bez ijedne ozbiljnije šanse u cijelom susretu. S obzirom na poraz od Genta u prvom susretu, remi znači ispadanje iz Europske lige…

Gent
Rijeka
Gent
31
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Bišćan
1
Thomas Kaminski
23
Mikael Lustig
32
Ihor Plastun
5
Michael Ngadeu-Ngadjui
21
Nana Akwasi Asare
19
Brecht Dejaegere
6
Elisha Owusu
24
Sven Kums
(do 78')
8
Vadis Odjidja-Ofoe
16
Jonathan David
29
Laurent Depoitre
(do 81')
Pričuvni igrači
14
Alessio Castro-Montes
78'
13
Giorgi Kvilitaia
81'
 
Trener
Jess Thorup

U prvom susretu u Belgiji protiv Genta, Rijeka je došla do jako dobrog rezultata. On uvijek može biti bolji, ali s obzirom na viđeno, Rijeka je minimalnim porazom (2:1) mogla biti zadovoljna. Očekivali smo neku drugu Rijeku na Rujevici, ali dobili smo prilično zatvorenu igru koju je karakterizirao ograničeni rizik.

Početak utakmice obilježili su jedna odlična prigoda gostiju i nažalost ozljeda kod Rijeke. U 11. minuti Sven Kums je imao dobru priliku, ali je njegov udarac na sreću otišao pored vrata. Nekoliko minuta kasnije, Rijeka je ostala bez svog prvog napadača. Antonio Čolak ostao je ležati na travnjaku i Igor Bišćan bio je prisiljen mijenjati u ranoj fazi susreta.

Bez obzira na taj udarac za domaći sastav, Čolakova zamjena pokazala se odličnom. U 32. minuti Jakov Puljić donio je Rijeci željeni pogodak. Do gužve je bilo u petercu nakon ubačaja Stjepana Lončara, Maxwell Acosty izborio se za loptu i ostavio za Jakova Puljića koji s desetak metara silovito pogađa ispod same prečke.

Rujevica je proključala, Rijeka je imala prolaz u grupnu fazu Europske lige, ali slavlje je trajalo manje od minute. Očajno je pogriješila domaća obrana. Nisu nikako uspjeli izbaciti loptu iz svog šesnaesterca, ona se odbijala i došla do Igora Plastuna koji slično kao Puljić silovito pogađa za 1:1.

Do poluvremena se rezultat više nije mijenjao. U nastavku smo očekivali žešću Rijeku, daleko ofenzivniju i hrabriju, ali dobili smo veliko razočarenje. Niti agresivnosti niti pritiska, praktički ništa nismo vidjeli od domaćeg sastava koji je lovio samo jedan pogodak za produžetke. Bišćanova momčad stajala je predaleko od protivničkog gola, gosti su imali dovoljno vremena za čuvanje lopte i bezbroj kratkih dodavanja, a tako se nije moglo zaprijetiti.

HNK Rijeka - KAA Gent Rezultati uživo

Tek poneki ubačaj smo vidjeli od Roberta Murića koji je ušao tek u 70. minuti, ali sve to bilo je premalo za neku ozbiljniju priliku. Kada momčad koja lovi rezultat u 90 minuta uputi dva udarca u okvir, onda definitivno ne možemo govoriti o dobroj igri. U samoj završnici Rijeka je nešto pokušala, ali ponovno je to bilo stihijski, bez velikih planova i rješenja. Ako saberemo oba susreta, Gent onda potpuno zasluženo odlazi dalje, a Rijeka može žaliti za ovim susretom u kojem je imala vodstvo koje je odmah propustila i u kojem je praktički svih 90 minuta odigrala jednu blijedu partiju.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Astana3:0BATE Borisov
Ararat2:1Dudelange
Malmö3:0Bnei Yehuda Tel-Aviv
Suduva0:0Ferencvaros
Feyenoord3:0Hapoel Beer Sheva
Ludogorec Razgrad0:0Maribor
København3:1Riga
AEK Atena1:3Trabzonspor
Legia Varšava0:0FC Rangers
AZ Alkmaar1:1Antwerp
FCSB0:0Vitória Guimarães
Gent2:1Rijeka
PSV Eindhoven3:0Apollon Limassol
Strasbourg1:0Eintracht Frankfurt
Braga1:0Spartak Moskva
Celtic2:0AIK
Linfield3:2Qarabağ
Espanyol3:1Zorja
Partizan2:1Molde
Slovan Bratislava1:0PAOK
Torino2:3Wolverhampton
Rijeka1:1Gent

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!