Tenis

Donna Vekić preko Estonke do trećeg kola US Opena

Branimir Korać • petak, 30.08.2019.
Donna Vekić preko Estonke do trećeg kola US Opena
Foto: EPA

Donna Vekić odigrala je vrlo dobar meč protiv Estonke Kanepi i svladala ju je u dva seta te se plasirala u treće kolo US Opena...

Estonka Kaia Kanepi nije uspjela zaustaviti Donnu Vekić u pohodu na treće kolo US Opena. Vekić je bila bolja i na kraju je zasluženo, ali i očekivano došla do pobjede.

Kanepi je imala prilika, ali Vekić je jednostavno prilike koje su se ukazivale bolje koristila. Donna je tako u svakom trenutku imala stvari pod kontrolom te nije dopustila Estonki da preuzme potpunu kontrolu i inicijativu.

Estonka je u prvom setu povela s 3:1 da bi nakon toga Vekić napravila preokret i vratila se u meč. Kanepi je uspjela izbrisati break zaostatka, međutim u završnici seta ponovno je izgubila servis i Vekić je sa 7:5 uzela set.

U drugom setu Vekić je povela s 3:1, u šestom gemu Donna je na svom servisu dopustila Estonki 15:40, ali uspjela je spasiti te break lopte re na kraju još jednom oduzeti servis te osvojiti set sa 6:3.

U trećem kolu Vekić će igrati protiv Julije Putinceve s kojom se dosad susrela tri puta i sva tri puta slavila je u dva seta.

US Open, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 23) - Kaia Kanepi (Estonija) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!