Vodeni sportovi

Braća Sinković nastavljaju dominaciju: "Još jedno zlato, sve je to nekako nadrealno"

Mihaela Bradovski • subota, 31.08.2019.
Braća Sinković nastavljaju dominaciju: "Još jedno zlato, sve je to nekako nadrealno"
Foto: EPA

Martin i Valent Sinković osvojili su zlatno odličje fantastično odrađenim finalom dvojca bez kormilara. Konkurenciju su ostavili daleko iza sebe...

Pobjeđuju kako žele i gdje žele, jednostavno su toliko spremni i dominantni da konkurencija jednostavno prihvaća borbu za srebro.

"Dali smo stvarno sve od sebe. Prošlo Svjetsko mogli smo vjerojatno slaviti s istom razlikom, ali išli smo na sigurnu pobjedu, a sada smo rekli idemo do kraja i stvarno je tako i bilo. Predivan osjećaj, super utrka, obranili smo zlato i idemo spremni u Tokiju", rekao je nakon utrke Martin Sinković za HTV.

Od početka do kraja Sinkovići su vodili i to uz potpunu kontrolu i povećavanje prednosti po potrebi.

"Takva je bila i taktika. Očekivali smo Novi Zeland da će biti konkurencija s obzirom da su bili pobjednici u polufinalu, ali znali smo i da nemaju brzi start. Oni kroz sredinu utrke grade svoju pobjedu, u sredini smo puno radili da nas ne krenu stizati, kada osjete da padamo, oni jako dižu. Tu smo se potrošili, na kraju smo vidjeli da imamo više rezerve od njih. Još jedno zlato, sve je to nekako nadrealno", istaknuo je Valent.

Glavni cilj je Tokio, tamo također žele zlato.

"Cijelu ovu godinu treniramo najbolje što možemo i nadamo se ovakvoj utrci u Tokiju, a ovo nam je šesto zlato. Mi smo jedini bili u zadnje tri godine u dvojcu bez na postolju, to samo govori kako je teško biti u borbi za medalju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!