Automoto

Ferrari odličan u Belgiji, Leclerc na pole positionu, Vettel ga slijedi

Mihaela Bradovski • subota, 31.08.2019.
Ferrari odličan u Belgiji, Leclerc na pole positionu, Vettel ga slijedi
Foto: EPA

U kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije najbolje vrijeme ostvario je Charles Leclerc iz Ferrarija, a prvi pratitelj bio mu je momčadski kolega Sebastian Vettel...

Sjajan posao odradio je Ferrari u kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije. Posebno se to odnosi na Charlesa Leclerca koji je doslovno briljirao u svom najboljem krugu i ostavio iza sebe drugoplasiranog Sebastiana Vettela za 748 tisućinki.

Vettel se bunio na promet i nije bio zadovoljan koliko je staza čista, a brži od Leclerca bio je u prvom sektoru, no nakon toga sve je bilo u znaku Leclerca koji je gotovo pola sekunde bio brži samo u drugom sektoru.

Iza Ferrarija smjestio se Mercedes i to odmah za petama Vettelu. Razlika je bila svega 15 tisućinki u odnosu na trećeplasiranog Hamiltona i 15 stotinki u odnosu na četvrtoplasiranog Valtterija Bottasa.

"Ferrari je napravio sjajan posao, Charles je odvezao nevjerojatne kvalifikacije i nadam se da ćemo biti konkurentni u nedjeljnoj utrci", istaknuo je nakon kvalifikacija Hamilton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!