Tenis

Donna Vekić pregazila Kazahstanku i izborila osminu finala US Opena

Mihaela Bradovski • subota, 31.08.2019.
Donna Vekić pregazila Kazahstanku i izborila osminu finala US Opena
Foto: EPA

Petri Martić u osmini finala US Opena pridružila se Donna Vekić. Vekić je u trećem kolu igrala protiv Julije Putinceve i bez ikakvih problema u dva seta stigla je do pobjede...

Hrvatske tenisačice igraju dobro u New Yorku i obje koje su se našle u glavnom ždrijebu dogurale su do osmine finala. Petra Martić dan ranije slavila je u šesnaestini finala protiv Anastasije Sevastove, a Vekić se priključila pobjedom protiv Julije Putinceve.

Donna je u ovaj meč ušla kao favorit, dosad je igrala tri puta protiv Putinceve i sva tri puta slavila, a uspješna je bila i u četvrtom meču te još uvijek nema niti jedan izgubljen set.

Vekić je krenuo ranim breakom i vodstvom 2:0, ali Putinceva je odmah uzvratila i vratila se u meč. U završnici prvog seta ipak nije izdržala, Vekić je došla do 15:40 i prve set lopte te ju je odmah i iskoristila.

U drugom setu Putinceva je uzela samo jedan gem i to drugi u setu, a i u njemu je Vekić imala četiri break lopte. Nakon što je Donna povela s 3:1 i došla do breaka, Putinceva je potpuno pala i do kraja meča nije bilo nikakvih dvojbi.

U osmini finala Donnu očekuje dvoboj protiv Njemice Julije Goerges s kojom se susrela tri puta i sva tri puta izgubila. Ohrabruje da je u zadnjem međusobnom dvoboju Vekić prvi put došla do seta.

US Open, treće kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 23) - Julia Putinceva (Kazahstan) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!