Košarka

Petorka dana: Fournier i Ilyasova igraju u skladu s očekivanjima, Al-Dwairi sjajan u porazu Jordana

Jan Šneler • nedjelja, 01.09.2019.
Petorka dana: Fournier i Ilyasova igraju u skladu s očekivanjima, Al-Dwairi sjajan u porazu Jordana
Foto: EPA

Nakon drugog dana Svjetskog prvenstva u košarci, odlučili smo se izdvojiti petorku dana koju čine petorica košarkaša iz pet različitih zemalja. Odabrali smo četiri košarkaša čije su momčadi slavile te jednog koji je bio fenomenalan u porazu svoje momčadi...

Matthew Dellavedova (Australija)

Košarkaš Cleveland Cavaliersa i australski playmaker Matthew Dellavedova ponovno je dokazao kako će biti jedan od najboljih igrača Australije na ovom Svjetskom prvenstvu. U današnjoj pobjedi protiv Kanade koja je ključna Australcima za prolazak skupine, Dellavedova je bio najbolji pojedinac.

Postigao je 24 poena te za 28 minuta igre dodao i po pet skokova i asistencija. Malo problematične su izgubljene lopte kojih je Dellavedova skupio pet, ali kada se vidi da je šutirao trice 6/10, svi će mu brzo oprostiti poneko loše dodavanje ili razigravanje.

Rafa Luz (Brazil)

Aleksandar Petrović računa na velik doprinos veterana u momčadi Brazila, ali danas je odličnu partiju dobio od 27-godišnjeg člana Murcije Rafe Luza. Iako nije bio najbolji po broju poena u pobjedi protiv Novog Zelanda, Luz je odigrao odličnu utakmicu.

Za 24 minute provedene na parketu postigao je 15 koševa uz šut 6/9, dodao tome četiri skoka i šest upisanih asistencija. Od Luza se jako puno očekuje u kreaciji igre Brazila, a on pokazuje kako dobar učinak Aco može očekivati i u šuterskom dijelu.

Evan Fournier (Francuska)

Jedan od onih koji će puno puta biti na našim listama je Evan Fournier. Ponajbolji košarkaš Francuske u ovom trenutku nije razočarao u derbiju protiv Njemačke. Mogao se ovdje naći i Amath M'Baye ili Rudy Gobert koji je upisao pet blokada, ali ipak smo se odlučili za double-double učinak prvotimca Orlando Magica.

Fournier je odigrao 30 minuta, ubacio 26 koševa (šut 8/16) i dodao 10 skokova te tri asistencije. Pobjeda u prvom kolu turnirskog natjecanja izuzetno je bitna, pogotovo kada se radi o protivniku kao što je Njemačka.

Ersan Ilyasova (Turska)

Ersan Ilyasova je po našem mišljenju jedan od onih igrača od kojih točno znate što ćete dobiti. To nikako ne mislimo u negativnom kontekstu već hoćemo reći da se radi o vrlo pouzdanom igraču sjajnih šuterskih sposobnosti i skakački pokretljivom. Turska nije imala većih problema protiv Japana, ali se Ilyasova odlično snašao i predvodio svoju momčad.

Još jedan na popisu s double-double učinkom, za 30 minuta ubacio je 19 poena. Malo lošiji mu je bio šut za dva poena (2/7), ali je to ispravio s pet pogođenih trica iz devet pokušaja. Uz to dodao je 10 skokova i 3 asistencije.

Ahmad Al-Dwairi (Jordan)

Jedini na ovom popisu od poraženih je Ahmad Al-Dwairi, odnosno nekad poznatiji kao Ahmet Duverioglu prije nego što je rodnu Tursku zamijenio Jordanom. Centar Fenerbahčea odigrao je jako dobro protiv Dominikanske Republike iako je njegova momčad na kraju tijesno poražena s 80:76.

Bez obzira na poraz morali smo ga izdvojiti jer je odigrao fenomenalno. Upisao je 38 minuta i za to vrijeme postigao 34 poena (šut sjajnih 14/18), dodao tome 10 skokova i dvije asistencije. Nažalost, teško je očekivati da će Jordan uspjeti proći dalje, ali Al-Dwairi će sigurno bilježiti sjajne brojke i u narednim susretima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!