Košarka

Francuzi prosuli ogromnu prednost i na kraju spašavali pobjedu

Branimir Korać • nedjelja, 01.09.2019.
Francuzi prosuli ogromnu prednost i na kraju spašavali pobjedu
Foto: EPA

Francuska je u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva svladala Njemačku 78:74 i to na kraju dosta tijesno s obzirom da je tijekom drugog poluvremena imala i više od 20 poena prednosti...

Zanimljivu utakmicu odigrali su Francuska i Njemačka, a Francuzi su na kraju odnijeli pobjedu 78:74. Trebali su Francuzi i lakše privesti meč kraju, tijekom drugog poluvremena imali su i više od 20 poena prednosti, ali pokazali su što se može dogoditi ako dođe do opuštanja.

Najvećim dijelom susreta Francuzi su potpuno dominirali, bili bolji protivnik i imali više od igre, međutim nisu uspjeli tako odraditi i dobar dio drugog poluvremena.

25 minuta naporno su radili kako bi stvorili visoku prednost, činilo se da su bijegom na preko 20 poena razlike i riješili pitanje pobjednika, ali Njemačka nije odustala.

Do kraja treće dionice Nijemci su uspjeli smanjiti zaostatak, a dvije minute prije kraja susreta došli su na samo tri poena minusa, sedam sekundi prije kraja i na minus dva, ali Evan Fournier s linije slobodnih bacanja uspoio je odvojiti Francusku na plus četiri i zaključiti priču.

Fournier je bio prvo ime Francuske s 26 poena i deset skokova, a Amath M'Baye dodao je 21 poen. Kod Njemačke Johannes Voigtmann ubacio je 25 poena, a Dennis Schröder 23 poena uz osam asistencija.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dominikanska Republika80:76Jordan
Francuska78:74Njemačka
1Francuska 30+79
2Dominikanska Republika 21-28
3Njemačka 12+28
4Jordan 03-79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!