Košarka

Amerikanci startali glatkom pobjedom protiv Češke

Branimir Korać • nedjelja, 01.09.2019.
Amerikanci startali glatkom pobjedom protiv Češke
Foto: EPA

Amerikanci su nastup na Svjetskom prvenstvu otvorili dvobojem protiv Češke te su upisali pobjedu 88:67 u susretu u kojem je bila jasna razlika u kvaliteti...

Reprezentacija SAD-a nije imala nikakvih problema u prvom nastupu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Rutinski je stigla do pobjede protiv Češke koja je pokušala pružiti što jači otpor, ali jednostavno protivnik je bio prejak.

Izdržali su Česi jednu četvrtinu, nakon prve dionice imali su mali zaostatak 17:14, ali nakon toga Amerikanci kreću, prebacuju u brzinu više i preuzimaju kontrolu nad susretom.

Već do odlaska na odmor SAD se potpuno odvojio te pobjegao na dvoznamenkastu razliku. U nastavku susreta do izražaja je došla i duža klupa Amerikanaca. Gregg Popovich mogao je rotirati kako poželi i koristiti gotovo sve igrače, a da ne dolazi do pada kvalitete igre.

S druge strane Česi nemaju takvu širinu, puno ovise o Tomašu Satoranskom koji je odigrao jako dobru utakmicu i pokazao se kao daleko najbolji češki igrač.

Kod Amerikanaca iskočio je budući suigrač Bojana Bogdanovića u Jazzerima Donovan Mitchell koji je upisao 16 poena, a 14 poena dodao je Harrison Barnes. Kod Češke ispred ostalih bio je Satoransky sa 17 poena i pet asistencija, a po 13 su dodali Vojtech Hruban i Jaromir Bohačik (devet skokova).

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Turska86:67Japan
Češka67:88SAD
1SAD 30+75
2Češka 21+7
3Turska 12+3
4Japan 03-85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!